måndag 1 februari 2016

Sverige fostrar terrorister

UPPDATERAT
Det är fritt fram att bli vad man vill i Sverige. Också terrorist. Inte så märkligt då att en sådan Mirsad Bektasevic, 28, från Kungälv har tagit sig mot Syrien för att ansluta sig till IS. Och att han har tagit med sig en tidigare ostraffad 19-åring från södra Sverige, vars familj kom hit från Mellanöstern för fem år sedan. 

Göteborgsområdet är sedan gammalt infekterat med de mest ultravänliga ideologierna man kan tänka sig. Ytterligheterna har frodats där i området, som knappast har haft någon medelklass, inte alls som Stockholm, utan där arbetarklassen ständigt har tyckt sig slå mot en överklass. Detta har sedan transformerats till att bli banditgäng och som sagt terrorister. Man brukar säga att det sitter i väggarna om gammal ideologi som en del människor har tänkt ut, men här verkar själva marken vara infekterad med underliga tankar och föreställningar.

Den 19-årige nye rekryten hade ingen kontakt med sin familj och hade sagt att han skulle till Norge. Istället blev han fast i Grekland när han var på väg till IS. Det var först när kvällstidningarna hörde av sig som familjen fick veta vart deras son hade tagit sig i verkligheten. Familjen fick senare bekräftat av polis att det var deras son som var gripen. Han har vuxit upp precis när alla oroligheter inträffade i Afrika och Mellanöstern och uppenbarligen tyckt att det var bra att ta sig till IS. 

Man brukar ju säga att islam är fredens religion, men visst finns det heliga kriget hos islam och visst är det fint att dö i strid. Något vi här uppe i Norden inte har tyckt sedan vikingatiden ungefär. Meningen med alltihop som jag ser det är att vi som mänsklighet äntligen ska gå över till något bättre, att mänskligheten som helhet ska begripa att det inte är särskilt belönande varken att dö eller döda i strid. Och att Sverige äntligen ska stå för sin kristna kultur, den som säger att det är möjligt att sätta ned foten, att sätta gränser, vilket vi har förmåtts att inte göra under lång tid, eftersom vi var sådana skurkar under andra världskriget och fortfarande är det. Världens värsta rasister, som vi självpiskande brukar beteckna oss i gammal god Ingmar Bergman-anda.
Det här var budskapet till eleverna i 11-12-årsåldern i morse
 i Kvarndammsskolan i Hovmantorp.
Oskyldigt klotter?

Allahu Akbar fast på bosniska var ropet i domstolen från Mirsad Bektasevic när han dömdes till 15 års fängelse när han var 19 år. Det säger en del om vad som finns i hans inre. Detta var år 2007 i Bosnien och han hånlog åt rätten. År 2011 överfördes han till Sverige och han frigavs 2013. Vi är så vänliga mot fängelsekunder och även då mot terrorister. Fem länder hade samarbetat 2007, för att stoppa terrorn som han förberedde. Han och ett par andra hade tänkt slå till mot USA eller Storbritanniens ambassad i Sarajevo. Så uppför sig en man som har ställt sig själv utanför mänskligheten och låtit egot ta över i den inbillade tron att det handlar om något översinnligt väsen benämnt Allah. 
9:33
Mirsad Bektasevic är inneboende i Sverige hos Michael Skråmo, som befinner sig i Syrien med familj för att slåss för IS och som har uppmanat att idka terror också i Sverige. Göra lite bomber och ta död på någon kafir (otrogen). Så sent som för sex år sedan var Michael Skråmo med i SVT Debatt som expert, för att diskutera ämnet "hetsjakt på muslimer". Det säger en del om utvecklingen av terrorn och att detta inte togs alls på allvar av SVT Debatt (numera Opinion Live). Programmet sänds från Göteborg. Jag var inbjuden då 2009 till SVT Debatt för att diskutera flickmord och tackade nej. Redan då.
10:03
Här skriver grekiska tidningen Attikipress om bakgrunden till gripandet av terrorister, som skulle bilda "kärnor" i Europa. De skriver dels om Mirsad Bektasevic men också om Al Hasami Amer från Jemen. De båda hade rest från Sverige till Aten, men svenska myndigheter hade informerat säkerhets- och underrättelsetjänster i Europa om vad de gjorde. Mirsad Bektasevic skulle organisera "team" för jihadister på Balkan och i Europa. De båda ska ställas inför undersökningsdomare i morgon tisdag. 
2.2.2016
Här berättar Aftonbladet om vad som händer i Grekland. Tydligen har de båda börjat inse att de kanske inte kommer att klara sig undan så lätt. De har ansett att det är fritt för dem att turista i Europa, men de är terroristanklagade. Det är allvarligt.
14:10
De båda männen har häktats i väntan på rättegång.
16:23
De är häktade för vapen- och terrorbrott och rättegången kommer att äga rum inom ett år, säger grekiska myndigheter.
9.2.2016
Här avslöjas att Mirsad Bektasevic har jobbat för Telenor och Sykes, som försökte tysta ned det faktum att den misstänkte terroristen var anställd. Han har haft tillgång till tusentals kunders uppgifter via it-systemet och kunnat se personnummer, bankuppgifter, kontonummer, adresser och samtalsspecifikationer. Han har även haft tillgång till hemliga telefonnummer. Alla nyanställda ska lämna utdrag ur belastningsregistret och han har avtjänat ett fängelsestraff för terroristbrott. Han blev dömd för grovt vapenbrott 2013 och vägrade lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Han sade upp sig själv efter en tid. Personalen som berättade om vad som hade hänt för varandra på en sluten facebookgrupp blev inkallade till en chef och hotade med avsked om de spred uppgiften.Mirsad Bektasevic poserar i Syrien. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar