lördag 27 februari 2016

Höns- eller jönstoa

Ja nu finns det en hentoa i Uppsala, som ska tillgodose alla köns behov. Där finns nagellack, en helkroppsspegel, rakhyvel och tamponger, som alla kan ta del av för att tillfredställa sina behov. Vilka har då dessa behov? Jo tjejer eller killar förstås, det är inte könsneutralt, säger Fi bland Uppsalastudenterna. 

De vill att det ska stå wc på dörren precis som jag minns att det gjorde hemma hos min farmor på Gärdet förr i tiden. Det betyder helt enkelt water closet och det är vad människor behöver. Hela detta snurrande kring våra toalettbesök är ett uttryck för att vi aldrig kan få nog av diskussioner om våra kön.

Det har lagts ned 8 000 kronor på hentoan på Ångströmslaboratoriet i Uppsala. Finns det fler kön där än på något annat ställe? Har människor som sysslar med grundläggande forskning kring fysik, kemi, matematik eller materialvetenskap fler kön än andra? Jag tycker frågan är berättigad för ifall forskning kring dessa ämnen hänger ihop med många kön undrar jag varför. 

I varje fall vill inte människor som inte tillhör varken mans- eller kvinnokönet enligt dem själva inte ha särskilt utsmyckade toaletter, som betecknar något kön alls, för det är bara fördomar enligt dem. Vi har en förmåga att diskutera småttigheter i vårt land samtidigt som landet står på branten till att duka under rent ekonomiskt, men det är väl ingenting som man behöver bry sig om på Uppsala universitet? Det viktiga är toaletterna.
Så här fint ser det ut hemma hos oss.
Har aldrig tyckt annat än att alla
människor är välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar