fredag 19 februari 2016

Mord i Säffle

UPPDATERAT
Det verkar vara en asylsökande som har begått mordet mot en kvinna i 30-årsåldern i Säffle. De var sambos och mannen är kring tio år äldre. Han sökte uppehållstillstånd förra hösten. Det är ett vanligt mönster bland asylsökande att de flesta brott begås mellan dem och inte mot dem. Kvinnan i Säffle bodde på Industrigatan och där bor det nästan enbart invandrare. Kvinnan var mamma till två barn, med den anhållne som far, och hon höggs till döds med en kniv. Det här var det sjunde mordet i februari i år i Sverige. Kvinnan studerade på SFI sedan mer än ett år tillbaka.

Här kan ni läsa om de andra morden. 

13:42
Ett eventuellt åttonde mord i februari upptäcktes i dag på Järvafältet utanför Stockholm.
23.2.2016
Mordet i Säffle är konstaterat vara ett självmord och mannen släpptes därför ur häktet i dag. Vilken tragedi! Det betyder att jag har räknat till enbart sju mord i februari. Det är drygt två mord i veckan och inte tre som det var tidigare. Vi får hoppas att siffrorna håller i sig.
29.2.2016
Två mord till har upptäckts i februari: ett i Helsingborg, knivmord och där är en 24-årig man gripen. Samt ett mord på en parkering i Malmö i natt. Skottlossning. Men det blir ändå inte fler än nio mord så här långt i februari. Två mord i veckan istället för tre. Alltid något.
9:30
Nej det blev ett mord till utanför Uppsala, där en man dödade sin hustru på söndagskvällen och sedan begick självmord. Två små barn blev kvar föräldralösa. Så tråkigt! Paret var inte tidigare kända av polisen, men hustrun ringde till polisen under kvällen. Samtalet bröts och polisen informerade inte förrän nu om vad som hade hänt eftersom de ville meddela de anhöriga först. Barnen är omhändertagna av socialtjänsten. De båda döda var i 40-årsåldern. Tio mord i februari. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar