fredag 12 februari 2016

Michael Wolf blåste sig själv

UPPDATERAT
Han är visselblåsaren säger han. Förre VD:n som fick sparken i tisdags från Swedbank. Han avslöjade sig själv i banken säger han och berättelsen blir bara värre och värre. Själv har jag Swedbank som bank fortfarande, men anlitar dem inte till något annat än att förvara mina pengar på ett konto så jag kan betala räkningar. Vi var beroende av Swedbank under många år eftersom vi hade huslån, men min käre älskling ordnade så att jag kunde lösa dem. 

Om jag hade något annat än ett ynka konto i banken skulle jag absolut byta bank för de verkar inte riktigt kloka där. Inte om det fungerar så att när VD säger att rutinerna inte är bra och blåser sig själv så blir han polisanmäld och FI kallas in plus Ekobrottsmyndigheten. Fast inte i den ordningen. Ju mer de pratar desto värre blir allt. De borde nog hålla tyst nu. Och Michael Wolf borde nog inte ha gett den där intervjun. Men det är förståeligt att han vill ha upprättelse om han känner sig illa behandlad. Han vill värna sin heder säger han. Vilken soppa!

Fattar ni inget alls kan ni läsa det jag skrev i tisdags när han fick sparken. Och här kan ni läsa om att jag kände mig totalt lurad när min sambo dog och av bankens behandling då för ett år sedan. Jag skrev till VD Michael Wolf då.

PS. Det verkar vara en anmälan om insiderbrott det handlar om eftersom det vad Ekobrottsmyndigheten fick in förra fredagen. Det kan betyda att han har använt information han hade för att låta sig själv utnyttja detta för egen vinning. DS.

14.2.2016
Förklaringen till det hela lär ligga i Michael Wolfs pensionsdepå, som har skötts av anställda på Swedbanks privatbank och som tidigare har ringt bankens enhet för efterlevnad av regler innan de gjort affärer, men som slutade med detta i augusti 2015 tydligen och i november eller december visade det sig att VD:n gjort affärer med sina värdepapper i bolag, där bankens anställda inte fick göra detta då. Bolagen fanns med på stopplistor. Michael Wolf har godkänt dessa köp, inte haft någon koll således.
15.2.2016
I dag förklarar banken att Michael Wolf inte är den som blåste i visselpipan. Alla de konstiga turerna beror av yppandeförbudet. Därför gick det inte att säga något och Anders Sundström måste på den direkta frågan han fick på den första pressträffen säga att det inte fanns några dolda lik i lasten, eller i garderoben, men det gjorde det. 
21.3.2016
Och nu slutar också Göran Bronner eftersom detta som hände har "rört upp så mycket damm". Fint uttryckt. Han hade byggt sig ett fastighetsimperium utanför banken, för numera behövs inte så mycket jobb i bankerna själva. Kunderna sköter detta så bra. Han nämndes som en stark person av styrelsen när Wolf fick sparken medan jag mera tyckte att han "var en skurk med näsa för pengar". Men nu har han funderat färdigt på sin framtid och säger upp sig. Har ett halvårs uppsägningstid.
30.3.2016
Och Anders Sundström föreslås inte att bli omvald som styrelseordförande. Nej det vore väl för märkligt efter alla dessa konstiga turer. Planen var att Sundström skulle tvingas bort 2017 av aktieägarna. Nu blir det tidigare än så. 
5.4.2016
Varken Anders Sundström eller Michael Wolf får ansvarsfrihet för vad de har uträttat i Swedbank.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar