lördag 13 februari 2016

Fyra män döda vid bron i Södertälje

UPPDATERAD
Bilen med kanske fem män färdades norrut mot Stockholm vid halvtretiden i natt när den gick genom en stängd bom på motorvägsbron vid Södertälje och mot den andra brohalvan, som var öppen. Bilen demolerades svårt och störtade ned i det åtta meter djupa vattnet. De tre männen som först hittades döda är identifierade och deras anhöriga är underrättade. En fjärde man hittades vid halvtretiden i dag. Trafiken fungerar nu som vanligt. 

Bildelar hittades uppe på bron när en bilist hade slagit larm om att bommen var nedkörd och att det kunde finnas en bil i vattnet. Här är vad polisen skriver om ärendet.
En av de sista bilderna
av en bandmedlem

från Viola Beach
i Sverige
16:05
Johnny Alexandersson från Jönköping berättar för Aftonbladet att han stod med sin lastbil nära bron och väntade på att bron skulle stänga när det kom en bil som trängde sig förbi och körde som en galning. Den körde på vänstersidan in mot mitträcket och tog i farten med sig en backspegel på en taxibil. Sedan blev det en stor smäll innan bilen försvann. Det hela utreds som en olycka orsakad av alkohol/droger. 
16:49
En femte död person är nu hittad. Alla de döda är födda mellan 1983 till 1996. Det skriver polisen. Vad ska man säga? De tog bilen till himlen. Så dumt. Det påminner om vad som hände vid Hjulstabron år 2013, men där var det två killar som var jagade av polisen och de ville inte heller stanna när bron var öppen. Jag skrev om det här. Där fick ett polisbefäl till sist böta för att han hade orsakat att bron var öppen. Men dessa båda hade också kunnat stanna innan bron. Här i Södertälje var det en vanlig broöppning, som männen inte ville vänta ut. Trist! Jag förmår inte ens säga vila i frid, för det kan de väl knappast göra.
14.2.2016
De omkomna var brittiska medborgare i ett popband. Också deras manager fanns i bilen. 
11:04
Det var det brittiska Indie Pop bandet Viola Beach som åkte ned i kanalen i Södertälje. Här kan ni se dem på facebook. Och de skulle till en musikfestival i Texas, USA i mars. Blir inget av med det. Kör försiktigt där ute! Och rök inte på! Inga droger vid ratten.
16.2.2016
Viola Beach ligger nu som nummer 39 med Swings & Waterslides på brittiska topplistan sedan fansen till gruppen har pushat för den. 
15:16
Oljetankern Tellus, som är 124,5 meter lång, passerade rakt över olycksbilen sedan den hade fallit i vattnet. De ombord på tankern såg bilen falla i vattnet, men trodde det var ett sjok snö, som föll. De kontaktade dock Sjöfartsverket och berättade vad de hade sett. De fick klartecken att passera. Tankern har ett djupgående på 6,7 meter. Kanalen är 8 meter djup. Här skrev jag också om detta.
Den här oljetankern passerade över olycksplatsen när bilen med de fem männen
hade fallit i vattnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar