lördag 20 februari 2016

Polisen klarar inte utvisningarna

Nu finns det svart på vitt att polisen inte klarar av utvisningarna av de som sökte asyl förra året. Migrationsverket beräknar att 5 000 måste utvisas från Sundsvall i söder till Kiruna i norr, men polisfacket anser att polisen inte klarar detta. Halva arbetstiden skulle gå åt i norra Sverige för polisen ifall de skulle sköta utvisningarna.

I hela Sverige är det tänkt att kring 70 000 ska utvisas under detta och nästa år. Regeringen har långtgående förslag för att detta ska lyckas, bland annat att beslagta mobiltelefoner för att fastställa individers identitet. Inrikesminister Anders Ygeman utesluter inte några förslag för att bli av med asylsökande. Mycket av utredningsarbetet som krävs kan utföras av civilpersonal och de kan snabbt anställas.

Förra året avvek cirka 70 procent av de som skulle utvisas innan det kunde verkställas. För att hindra detta behövs det fler förvar där personer som ska utvisas kan hållas kvar. Regeringen vill också att ensamstående asylsökande ska förlora rätten till ersättning och boende genom Migrationsverket inom ett par veckor efter beslut om utvisning. 
Rött kort betyder utvisning.
Kring 70 000 ska utvisas från Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar