torsdag 18 februari 2016

Idioterna förstör

I sju år har räddningstjänsten i Göteborg fått kämpa mot idioter, som kastar sten, skär av deras slangar och jagar personalen. Det är idioterna som förstör. Något annat går det inte att kalla dem. De som tror att räddningspersonal är där för att sätta dit dem. En fem kilo tung sten gick genom rutan år 2009 på en brandbil och föraren förlorade medvetandet. Sedan dess har det hållit på.

Detta blev ett uppvaknande då för personalen och stenen finns nu i en glasmonter till beskådande i räddningstjänstens lokaler, som en påminnelse om hur situationen ser ut i Hjällbo och på andra ställen i Göteborg. Idioter finns i alla samhällen, men de har blivit fler i Sverige det senaste decenniet och det tar sig fler uttryck.

Också rikspolischefen Dan Eliasson har blivit överraskad av hur illa det ser ut i Sverige. Han menar att det kommer att bli än värre och att radikalisering och terror kommer att öka i samhället. I Alby, Fittja, Tensta, Rinkeby, Araby och Rosengård slits enligt honom Sverige isär. Det sade han nu i februari. Dan Eliasson har identifierat fjorton områden där polisen måste ha två bilar för att våga åka in. Där kan inte säkerheten garanteras. 

Det finns 53 områden i Sverige som är särskilt utsatta, enligt en ny rapport från polisen. Det har ofta sin grund i miljonprogrammet, när bostadsbristen skulle byggas bort under åren 1965-75. Och det har blivit värre med importen av många utifrån, särskilt under förra året 2015. Ett typexempel är den här brottslingen, som knivskar en flicka som inte ville ha sex. Han uppgav sig vara 15 år när han kom i höstas till Sverige och dömdes därför av tingsrätten som om han vore ett barn. I hovrätten hade dock åklagaren skaffat uppgifter från mannens hemland. Där hade han lämnat fingeravtryck och uppgivit sig vara född 1992. Han dömdes därför som vuxen nu och ska utvisas efter avtjänat straff.

Myndigheterna i Sverige ha fått tillåtelse att vara lite mindre naiva, men fortfarande är det så att den här brottslige mannen betraktades som ett barn, för att han hade uppgivit för Migrationsverket att han var född 1999. Han kom från Tyskland i höstas. Han ska efter straffet utvisas på åtta år. Men ännu finns idioterna kvar i samhällen runt om i halva Sverige. Norrland är förskonat i rapporten om de brottsliga områdena, där det finns narkotikahandel, gängkriminalitet och rädsla för att vända sig till polisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar