fredag 5 februari 2016

Melodifestivalen drabbar oss i veka livet

UPPDATERAT
Vilken tur att vi nu under våren kommer att få ägna oss åt verklighetsflykt genom Melodifestivalen och att finalen för Eurovision Song Contest dessutom går i Sverige! Nu kan spaltkilometer i tidningarna och uppmärksamhet i radio och TV få oss att glömma den hårda kalla vintern och alla bekymmer vi har i vanliga fall. Vi kan fly tillsammans framför TV:n in i musikens värld, som behärskas av högerhjärnan och vi slipper använda logiken i vänsterhjärnan och ta itu med att världen där ute håller på att gå under. 

Redan romarna visste att folket behövde bröd och skådespel för att inte göra uppror mot det som romarriket sysslade med: att tillskansa sig makten över större landområden och lägga fler folk under sin makt. Detta rike som framstår som perfekt med sina efterlämnade ruiner av vackra tempel och storståtliga byggnader, idrottsarenor och flerfamiljshus i lager under nuvarande italienska städer. Fast det var en gräslig tid. Men vi går vidare i romarrikets fotspår och vet också att Melodifestivalen kommer att rädda oss från kravaller och uppror i våra no-go-områden och få ungdomarna att trånande samlas runt sina idoler istället.

Nu har Anna Book och Camilla Läckberg gråtit ut tillsammans för att de blev diskade från denna pompiga idoltävling. Och Camilla Läckbergs fästman är där som stort stöd. Så underbart! Vi kan verkligen leva oss in i vilken tragedi, som har drabbat dessa kändisar. Anna Book mår fruktansvärt dåligt säger hennes man. Det går inte ens att beskriva i ord. Herregud hur kunde det bli så att denna låt slapp igenom fast den är identisk med en annan, som redan har tävlat? Jag går nog i bitar närsomhelst. Detta är bland det värsta jag har upplevt i mitt långa liv!

Jag hade en gång en arbetskamrat som skrev en bok med titeln Medan världen dör. Den handlade om det som är viktigt här i världen. Tyvärr så klarade han inte av sitt eget liv och tanken på att världen höll på att dö. Så han lever inte längre. Visst vore det bingo för Melodifestivalen om också denna tillställning fick någon att sörja. Precis som Idols Tristan Björling. För visst skulle det ge en speciell inramning till denna verklighetsflykt. Då när Tristan Björling dog så möttes tragedi, lycka, utsatthet, skörhet, stor begåvning och så denna ungdom. På en och samma gång. Vilket scenario! Sic!
9:45
Just nu nås vi av nyheten att Anna Book kommer att framträda i morgon lördag och sjunga sin sång som gästartist i vår alldeles svenska television. Så underbart! Tänk att vi ändå ska få se henne, denna gudabegåvade fantastiska sångerska, som alltid står högt över oss vanliga dödliga. Jag kastar mig ned på golvet och höjer mina händer i tillbedjan. 
10.2.2016
Och så får Anna Book skäll av arga snickaren för att hon inte kan hålla ordning i sin lägenhet och för att hon har curlat både mannen och barnen till att inte göra någonting alls. Men det är ju synd om Anna Book nu igen för hon har förlorat sin mamma. Visserligen för sex år sedan snart, men sorgen går inte över. Jag vet hur det är. Här kan ni se ett klipp från programmet. Femman går inte att se längre sedan den är nedstängd hemma hos oss och andra, men det går att se en del över internet.


1 kommentar:

  1. Om ingen har uppfunnit ordet Anna-Book-Chock än så lägger
    jag härmed beslag på det ...

    SvaraRadera