söndag 29 november 2015

Åsa Romson grät över sina kommunalråd

Inte många har uppmärksammat att när det brast för Åsa Romson (mp) så var det inte världens elände hon började gråta över utan det var hennes egna kommunalråd det handlade om. Det var därför hon hade blivit tvungen att ändra sig. För de orkade inte längre. Detta nådde in till Åsa Romsons hjärta och hjärna. Jag såg henne på presskonferensen och fattade först inte att hon nästan grät. Va började hon gråta? Jo så var det. Statsministern ryckte in och tog över för att detta skulle passera lite mer obemärkt förbi, men det gjorde det således inte. Det blev veckans snackis överallt. 

Det var inte den här syriske pojken
 Åsa Romson grät över
Hon framställer hur läget är i miljöpartiets människor. Deras hjärta och hjärna fungerar inte tillsammans förrän allt håller på att braka samman och krascha. När organisationen ute i kommunerna inte längre fungerar, när sjukvården inte klarar av alla sjuka (fast det omnämns naturligtvis som sjukskrivningar som vi vanliga svenskar står för) när platserna inte räcker till på boenden så att flyende barnfamiljer får tillbringa flera nätter på betonggolv innan de kan slussas iväg. Fast det sistnämnda är väl bättre än att sova utomhus ändå i vinterkylan i Skåne? Men det krävdes att kompisarna till Åsa Romson i kommunerna inte orkade längre för att hon skulle begripa.

Siffrorna över asylsökande har nu gått ned till drygt 7 000 i veckan. Samma siffror som det var i september när alla politiker tyckte att Sverige klarar allt. Men ingen trodde då att de andra länderna i EU skulle släppa igenom så många plus flera tusen till i veckan till Sverige. Så att det verkligen blev över 10 000 i veckan som kom till sist. Plus då alla som inte sökte asyl utan försvann in i landet. 

Men som sagt det var inte förrän någon eller några i Åsa Romsons parti berättade för henne hur det stod till ute i landet, som hon kände sig tvungen att vika sig. Och dagen efter träder hennes kompis språkröret Gustav Fridolin fram och beklagar beslutet som han inte står bakom. Men i dagsläget såg det ändå ut som om det var det bästa beslutet för flyktingarna, tyckte han. Inte att de avgick ur regeringen. Håll fast vid makten till varje pris är budskapet.

Nu ska Sverige betala 700 miljoner för att hålla flyktingarna borta från Sverige. De ska stoppas redan i Turkiet. Och Turkiet behöver 27 miljarder av EU för att genomföra detta. Nytt krismöte i dag igen i EU för att avhandla detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar