torsdag 12 november 2015

Äntligen!

UPPDATERAT
Äntligen har polletten trillar ned också hos statsministern och regeringen. Vi behöver gränskontroller och de införs om någon timme. Inte säkert att det ger någon effekt till att börja med, men det är en kraftigare signal än när sverigedemokraterna delar ut flygblad i Grekland och berättar hur illa ställt det är i Sverige. Ett litet ljus i mörkret som jag skrev under natten till i dag. Att statsbudgeten är överspelad och att finansminister Magdalena Andersson om några timmar (13:45) måste presentera en ny sådan beror också av den enorma tillströmningen av flyktingar till Sverige. Det fattas miljarder och det kommer att bli besparingar, lån och eventuellt skattehöjningar. Jag får hoppas att inte regeringen upprepar bravaden från 90-talets krisår och konfiskerar pensionärernas pengar. Det gjorde de då med ofattbara 258 miljarder. 

Stefan Löfven har sagt att vi behöver ordning och detta är ett steg på vägen. Redan nu har 20 procent av invånarna sina rötter i något annat land och denna migrationspolitik har bäddat för att hundratusentals sökt sig mot Sverige. De har redan vänner här eller släktingar. Således har de kanske inte ens sökt asyl tidigare, utan bara åkt iväg till dessa. Sedan Migrationsverket nu har ropat på hjälp har också regeringen begripit att det här går inte längre. Det är således i praktiken Migrationsverket som styr landet. Inte regeringen. Sent uppvaknande. Hoppas det inte är för sent.

Här kan ni läsa mer om de tillfälliga gränskontrollerna. Information från myndigheter.

14:06
Finansminister Magdalena Andersson berättade att kommuner och landsting får kring 10 miljarder mer i år för flykting- och asylmottagande. Dessa pengar delas ut efter hur många de har tagit emot i kommunerna i år. Det är ett engångsbelopp som delas ut och hela summan ska lånas upp. Helt klart är att det kommer att krävas mycket mer pengar nästa år, men Magdalena Andersson kunde inte säga någonting om detta år 2016 alls eftersom situationen är så osäker. Eftersom vi har så stor invandring kan inte regeringen uppnå jobbmålet de satte upp förra året. Migrationsverket ska dessutom få nästan en miljard kronor mer för i år. 
16:10
Här är SVT:s direktrapport. Om Annie Lööf läser den så kanske hon till och med förstår att det är fritt fram fortfarande för asylsökande. Problem uppstår dock om de ska ombord på färjor som vill se ID-handling eller pass. Då får de inte åka med. Men de får söka asyl i Sverige om de tar sig hit. Bron finns ju kvar till och från Danmark. Människor som inte vill söka asyl och kommer från andra länder utanför EU är inte välkomna. Kan både öka och minska strömmen av flyktingar.Alla partier är med på gränskontroller utom centern.
Annie Lööf twittrade strax före tolv i dag.

EU:s fria rörlighet kvarstår dock.
Men inte rörligheten för medborgare från länder
utanför EU.
Om de inte söker asyl.


1 kommentar:

  1. Gjordes det någon intervju med de första flyktingar som missade att komma fem
    i tolv s a s ? Såg en del på nyheterna igår men just det reportaget "saknades" ...

    SvaraRadera