fredag 27 november 2015

Dags att omvända sig

Nyhetspanelen hade också blivit tvungna att ändra sig i morse på SVT eftersom kanalen hade tagit reda på att folket verkligen ville att regeringen skulle göra dessa ändringar i flyktingarnas liv genom inskränkningar, som borde ha gjorts för länge sedan. Det var med en beklagande ton son miljöpartisten Birger Schlaug noterade att opinionen är dagsnoteringar och att folket nu verkligen hade svängt. Det är så svårt att vara politiker menade han i detta svängande fram och tillbaka. Och jag som trodde att politiker borde vara de som hade koll på läget och inte hängde som en svans till opinionen. Särskilt regeringen har en sådan uppgift. 

En opinionsundersökning låg till grund för detta omvändande som SVT hade gjort. Folket är oroligt. Inte så märkligt. Det har två tredjedelar sagt sig vara. Plötsligt så har folket blivit oerhört oroligt. Kan bero på att folket har sett länge att det har varit tokigt i landet, men överheten har inte lyssnat. Och SVT har aldrig frågat tidigare om folket var oroligt. Det har inte funnits i deras föreställningsvärld på televisionen att människor kunde vara oroliga. Sent uppvaknande.

Det var i september som det egentligen brakade i Europa. Det var då Tyskland ändrade sina regler för asylrätten och försökte stoppa flyktingströmmen, men inte Sverige. Där gick allt på räls. Och facit har vi nu. Det kom 80 000 på två månader innan regeringen till sist kände sig tvungna att reagera. Verkligheten slog till. Fantastiskt att också SVT har drabbats av denna verklighet och till och med undersöker den. 

I början på september drunknade den lille flyktingpojken Alan och kampanjen för att ta hand om hela världen var värre än någonsin i landet. Jag skrev då ett inlägg med rubriken: vilken satans snyftkampanj. Alla tappade huvudet inför denne lille flyktingpojke fast det var föräldrarna som var skyldiga till att han hade drunknat och särskilt då pappan, som hade hand om båten. Pojken hade inte ens fått en flytväst.

Det var ett klassiskt sätt att fördjupa en opinion, som nazisterna också använde, som nu bredde ut sig över landet. Propaganda för att Sverige skulle fortsätta att ta emot alla som ville komma hit. En pojke fick bli symbolen för hur hemskt det var i världen. Och den svenska humanitära stormakten skulle ordna detta på egen hand. Birger Schlaug tyckte i morse också synd om Åsa Romson. Han förstod verkligen att hon grät. För det ligger så djupt i miljöpartisternas själar att värna alla. Ja, det betyder att lilla miljöpartiet intill nu har styrt det här stackars landet utifrån en olycksalig syn på verkligheten. 

Uppvaknandet har blivit förskräckligt. Kring 14 000 människor ska avvisas ur Sverige är det bestämt redan nu, men ingen vet var de befinner sig. Och de nästan 8 000 som polisen vet var de är hinner polisen inte med. Dessutom vill åtta av tio poliser sluta jobba som poliser för de har så dåliga förhållanden. Det är mer våld ute i samhället och de har inte lön efter detta. De måste ständigt ha säkerhetsvästar på sig. Så var det inte förut i samhället.

På mycket kort tid har vi blivit tvingade av politikerna att ta in 200 000 fler invånare, som ska ha det minst lika bra som vi själva eller bättre och vårt lilla samhälle har inte klarat detta. Nödbromsen är tillslagen. Det enda positiva i detta är att alla nu kan se samma verklighet.


2 kommentarer:

 1. Jag är övertygad om att regeringen medvetet drev fram den här samhällskrisen för att få mandat för att strama åt asylinvandringen. Det somnambula folket har varit extremt svårväckt. Samtidigt visar det på en cynism och sociopati hos regeringen som torde vara unik. Ty som MSB larmat om, så
  rämnar den offentliga sektorns golv i december. Vad händer då? Av allt att döma undantagstillstånd.
  Suspension av yttrandefrihet och "uppviglande tal". Dvs. svartmålning. . . förlåt "svartmålning i syfte att underminera tilltron till myndigheter" blablabla. Så kommer det låta. En isvind sveper in lagom till
  jul.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du har gjort en alldeles utmärkt analys Ann Helena.
  Särskilt om den stackars gossen Alan.

  SvaraRadera