måndag 16 november 2015

Kräks på terrorister

UPPDATERAT
Alla medier är fulla av dessa terrorister. Det ska inte vara så. Några hundra människor ska inte hålla världen i ett järngrepp. Så här kan vi inte ha det. För så här ser inte världen ut. Och där sitter inrikesminister Anders Ygeman i TV och där sitter terrorforskare och där sitter Mona Sahlin och säger att det är "en brutal insikt att terrorn inte känner gränser". Vilket fantastiskt bra och insiktsfullt uttalande. Sic! Hon som alldeles nyss skulle ta hand om stackarna jihadisterna som kom tillbaka från kriget i Syrien. Dags att vakna! Är så trött på deras kända ansikten. Jag trodde det var repris först i morse i Sveriges Television. 

Som tur är består världen av annat än elände. Snart är det kalas och jul. Härligt. Och sedan vänder året mot ett nytt och ljusare. För oss vanliga människor. Så bra ändå att de där uppe har vaknat nu och sitter i vår television och pratar. De behöver det. Mycket prat så att de kan övertyga varandra dessa politiker, experter och media om hur världen ser ut. Äntligen få upp ögonen för detta! Ta ansvaret de har tagit på sig genom att sitta i regeringen och vara politiker eller ingå i myndigheter. Att till slut vakna i medierna så att de också kan inse att det finns ondska i världen. Naiva stackars människor!
9:27
Och enligt psykologerna ska vi prata med barnen. Visst! Lägg ansvaret på deras axlar. Låt dem inte vara i fred för eländet i världen. Tvinga dem att delta! Jag har fortfarande hemska minnen av andra världskriget fast jag inte ens var född då. Men jag fick del av det ändå. Låt barnen vara i fred! Inte sjutton tänker jag sätta mig med mitt tvååriga barnbarn nästa gång och prata världspolitik. Någon måtta får det väl vara! Alla cirklar behöver inte gå ihop. Vi kan leva på olika nivåer som vuxna. Låt barnen vara ifred!
10:02
På Stockholsmnyheterna berättas att våldet har ökat och att ungdomarna i förorterna dras mot extrema rörelser och blir kriminella. Det är Fryshuset som har konstaterat detta. Tänka sig! Annars har myndigheterna hela tiden förnekat att våldet har ökat, men jag har räknat morden i år. Här kan ni läsa. Statistiken hitintills visar på minst tre mord i veckan i Sverige. Nu håller alla på att vända sig om och se verkligheten. Det var den grekiske filosofen Platon som först gav bilden av detta att människor befinner sig i en grotta och tror att de skuggor de ser där är verkligheten.
10:25
Och i Efter tio i TV4 sitter Mona Sahlin igen. Hur har hon tid att sitta i TV jämt? Hon pratar om att mammorna kan hjälpa. Att de kan omvända de barn, som vill åka till IS. En nationell stödlinje öppnar i dag dit de kan ringa. För mammorna har makten i familjen och de kan omvända sina barn. Mona Sahlin har gått in i rollen mamma, som tillsammans med mammiga Malou von Sivers ska frälsa världen med hjälp av mammorna. Herregud! Den dagen en tonårig son har bestämt sig för att åka och slåss mot Västvärlden är det kört. Då har uppfostran av denne son lyckats att ge honom helt fel världsbild. Och vem har gett honom den?

Och här kan ni läsa vad borgmästaren i Molenbeek i Bryssel säger. Och här säger Le Soir i Belgien att terroristen Salah Abdeslam inte är gripen. Meddelades 12:08. Desinformation nu igen från svenska medier? Jo nu har dom ändrat sig. Svenska medier. Vid 12:30. Ibland är det inte så bra att vara för snabb. Men annonsörerna vill väl ha många klick?

Dags att vända sig om och se den verkliga världen för politiker och medier
inte bara en suddig avspegling av den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar