torsdag 19 november 2015

Sverige har inte varit naiva

Det säger Löfven att vi har varit - naiva - och tror att han kan prata för hela Sverige bara för att han är statsminister. Prata för dig själv gubbe! Du och många andra har varit naiva som ständigt har talat om att vi är rasister och att vi måste anpassa oss. Att vi har varit så hemska kolonialister vi vita människor i västvärlden och vi måste bära denna börda och göra bättring. Vi har aldrig varit kolonialister eller rasister. Detta är 1800-talstänkande. Om ens det. 

Så urless på gubbar som Löfven som tror att han kan tala i folkets namn. Såg just filmen Queen om igen som handlar om drottningens kris i England när prinsessan Diana dör i slutet av 90-talet. Inte ens drottningen, som hade jobbat 50 år då åt engelska folket, trodde att hon kunde tala i hela folkets namn. Hon trodde att hon skulle göra som kungahuset brukade och dra sig tillbaka och sörja, men det gick inte. För folket ville att hon skulle träda fram och delta i deras sorg. Hon gjorde det när premiärminister Tony Blair till slut hade fått henne att fatta att det skulle bli en allvarlig kris för kungahuset om hon inte gjorde detta.

Stefan Löfven fattar aldrig något sådant. Han tror att han kan tala för hela Sverige när jag och andra i åratal har påpekat vad som är galet i landet. Vi har inte varit naiva, men den politiska överheten har varit det, som har trott att alla som vill komma hit ska ha fritt tillträde till landet och alla som vill komma hit ska få allt gratis. Alla som vill komma hit är så förtryckta att vi måste ta dem i vår famn och älska dem. Det är farsans syn på sina små maktlösa barn.

Så pinsamt att det officiella Sverige till stora delar ha gått på den minan. Och att det först nu har upptäckts att det finns terrorresor och förfalskade pass. Men säg inte att Sverige har varit ett naivt land och särskilt inte det svenska folket. Men vi har inte fått uttrycka oss. En blöt filt har lagts över landet med orden: rasister och högerfascister. Det har varit nödvändigt att välja varje ord med omsorg för att inte stämplas så.
Mer ljus behövs i mörkret.

1 kommentar: