onsdag 11 november 2015

Lite ljus i mörkret

UPPDATERAT
En smula ljus i novembermörkret går att forma i naturen i en gran. Behövs fler ljusslingor, men det här är vad jag har än så länge. Det finns inte mycket naturligt ljus och inte heller i överförd bemärkelse. Migrationsverket har tydligen slutat att uppdatera flyktingströmmen. I går publicerade de först siffrorna för den senaste veckan, fler än 10 000 hade kommit, men sedan fick de kalla fötter och har inte publicerat något mer. De vet helt enkelt inte hur många som kom i förrgår eller i går. 

Systemkollaps blir snart ett uttjatat ord och tältlägren växer i landet. Frivilliga krafter efterlyses överallt också på nära håll i Gustavsberg. Detta till ett hemligt akutmottagande av asylsökande, som öppnar i övermorgon. Men volontärer ska anmodas att bevisa att de inte är brottslingar och beställa utdrag ur belastningsregistret. Misstänksamheten mellan människor växer också på kyrkligt håll. Så uppförde sig inte kyrkan tidigare. Och vintern är i antågande. Vi behöver ljus i mörkret.
12.11.2015
Att regeringen inför gränskontroller kan också betecknas som ett litet ljus i mörkret. De ska införas från i dag klockan 12 och tio dagar framåt. De kan sedan förlängas med tjugo dagar i taget. Det är Migrationsverket som har bett regeringen om detta. De kan inte längre utföra det uppdrag de har. Det finns dessutom ett hot mot den allmänna ordningen och säkerheten i landet enligt polisen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap anser att det finns stora påfrestningar på samhällsfunktioner i Sverige. På två månader, sedan september, har 80 000 asylsökande registrerats i landet och många försvinner också utan registrering. Så många asylsökande som 80 000 registrerades tidigare under hela år 2014. Fram till nu har det räckt med färdbiljett, men nu måste alla ha id-kort eller pass. Dock finns inga möjligheter att genast kontrollera alla som vill in i Sverige. Men alla som går ombord på färjor ska id-kontrolleras.
9:30
Och här framträder en besviken socialdemokrat i Expressen och berättar att hon är stenrik och hennes mamma också. Hon klagar över att Stefan Löfven har ändrat sig sedan han för två månader sedan hälsade alla "refugees welcome". Linn Svansbo har personligen lovat alla i söderförorter i Stockholm att det skulle bli bättre för alla. Hon har levt med vanföreställningar tycker jag. Det är vanligt förekommande hos vänstermänniskor i Sverige. De vill att alla ska ha det som hon och kunna köpa en väska för 10 000 kronor. Aldrig i hela mitt långa liv har jag köpt en så dyr handväska. Den senaste var på rea och kostade 70 kronor. Men det är fritt fram för rika Linn Svansbo att ge bort sina pengar till flyktingar. Sälj väskan vet jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar