torsdag 5 november 2015

Kaos i Sverige

UPPDATERAT
Flyktingarna spränger snart vallen om 2 000 anlända per dag till Sverige. Det lär vänta ungefär 5 000 nya invånare i Rostock, som har gett upp hoppet om Tyskland nu när de får bo i tält och attentaten mot flyktingboenden är många plus att flyktingar ger sig på varandra och mord sker. De vill till Sverige som de fortfarande tror är ett paradisiskt alternativ. Men när Migrationsverket bäddar också på sitt huvudkontor i Norrköping för att få plats med alla så är paradiset över också i Sverige.

Och att regeringen ber EU att ta hand om de asylsökande som kommer hit och fördela dem över Europa är ett dödfött alternativ. Det kommer inte att ske utan nu får landet betala för det som inte har tagits några som helst initiativ emot och det var förre statsministern Reinfeldt som verkligen satte spiken i kistan med sitt tal förra sommaren om att öppna våra hjärtan. En sådan moderat som bortsåg från den ekonomiska verkligheten gjorde att vi nu är i den situation vi är. Han kunde ha stoppat invasionen redan då.

Samtidigt så står vänstern på barrikaderna i Malmö och har inbillat romerna som är kvar utanför stadshuset där att det är revolutionen som är på väg. De lever i en värld, som skapades för hundra år sedan, i huvudet på kommunister och de unga begriper inte alls vilket slags planet vi bebor. Här nedan kan ni se hur Sveriges hopp och framtid i form av en aktivist i Malmö bärs bort. 

Om några timmar ska regeringen presentera nya beslut angående flyktingar och ensamkommande barn. Lappa och laga och sänka standarden på boenden kommer detta att handla om kan vi tänka. Klyftorna växer i landet och lekstugan för aktivister kvarstår.
12:10
Jo det blev Ylva Johansson och Åsa Regnér som berättade att dels så ansöker de om omfördelning av flyktingar inom EU. Sedan söker regeringen EU-medel, bistånd vid nödsituation. Ensamkommande barn måste också omfördelas och det ska bli stödboende från den 1 januari för dem, vilket kan spara en del pengar. Systemet för dem är dimensionerat för 800 barn per år och det har kommit ungefär 24 000 i år. Bara i den lilla kommun där jag bor i Värmdö kommer det två flyktingbarn per dag som måste tas om hand av socialsekreterare och behandlas efter alla konstens regler. Ett mycket ansträngt läge, som Ylva Johansson uttryckte saken.
16:57
Ja så berättade migrationsminister Morgan Johansson vid en pressträff att boendena är slut i Sverige för flyktingar. Han vill meddela detta så att de som har tänkt sig att komma hit får möjlighet att istället stanna i Tyskland. Här är det inte så roligt att inte ha någonstans att bo i mörkret och kylan.

Och långsamt brakade systemet samman under november. Men det var först i slutet av november som regeringen kände sig tvingad att äntligen ändra sig. Under galgen kom omvändelsen och Åsa Romson grät över sina stackars kommunalråd. 1 kommentar:

  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaos_%C3%A4r_granne_med_Gud

    Fast om kaos är här kanske Gud har kommit oss lite närmare på köpet ...

    SvaraRadera