tisdag 3 november 2015

En ros till polisen

UPPDATERAT
Här nedan får polisen i Malmö en ros, den blommar här utanför i trädgården hos mig. De skötte sig väldigt bra i morse tycker jag när de avhyste migrantlägret i Malmö. Nu får vi hoppas att dessa migranter från Rumänien äntligen inser att det är i Rumänien de ska ställa sig och protestera utanför myndigheternas lokaler och inte i Sverige. Till och med statsminister Löfven låter nu som en riktig svensk när han säger att detta är Rumäniens ansvar, inte vårt. 

Ingen har rätt att bosätta sig på någon annans mark. Så ska det nu vara i Sverige. Inte heller på min tomt har romer rätt att bosätta sig. Tidigare har detta varit lite oklart eftersom de har fått ockupera mark och hus. Men den anstormning av flyktingar som nu varje vecka kommer till Sverige är tillräckligt tungt för landet. De måste vi försöka att ta hand om. Romer från Rumänien och Bulgarien ska ställa krav på sina egna länder.

Sverige måste nu låna kring 30 miljarder för att kunna klara sin egen budget och landet har inte utrymme för att ta hand om hela världen. Dessutom väntas inskränkningar i sjukförsäkringen och i biståndet till utlandet. Hela underskottet väntas bli 45 miljarder för i år 2015. Många av dessa miljarder går till asylsökande. Flyktingmottagning och integration kommer att kosta 40 miljarder i år.
4.11.2015
Här kan ni se de som övernattade utanför stadshuset i Malmö. De får göra detta så länge de inte sätter upp tält eller bygger något. Deras förra läger är nu rivet. Det smartaste är att ta Malmös erbjudande om akutboende och en bussbiljett hem. Den gravida kvinnan i femte månaden säger, till Ekot på Sveriges Radio, att hon måste åka hem nu. Klokt!
19:34
Och så ingrep polisen igen för någon timme sedan mot de aktivister och de få romer som var kvar utanför stadshuset. De körde fram och tog bort allt som hade samlats ihop för att människorna skulle kunna sova där igen. Den här gången användes ordningsstadgan. Revolutionen är kommen ropade en rom och menade att de skulle sova där. 
17.11.2015
Och nu ockuperar de återstående migranterna stadshuset i Malmö. De befinner sig vid receptionen och är ett 20-tal inomhus plus en del andra utomhus. De kräver att få tala med kommunalrådet, men vem de än talar med har ingen något annat besked än att det inte finns något boende. Från den 1 december kommer det att finnas platser på ett härbärge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar