söndag 27 mars 2016

Två svenskor offer för terrorn

Två svenska kvinnor dog i Bryssel, en i 30-årsåldern My Atlegrim från Umeå, som befann sig i tunnelbanan och en kvinna i 60-årsåldern från Mellansverige. Hon dog i terrordådet på flygplatsen i Bryssel. Terrorn gör ingen skillnad på gammal eller ung eller bryr sig om kön. Alla som råkar befinna sig i närheten dör. 

Nu är hela medievärlden i uppror över att alla som kan komma och gå i Europa som de vill. Särskilt då i Belgien. Efter fyra terrordåd under ett år är DN:s ledare i dag inne på linjen att detta måste bekämpas, dock inte genom att använda våld i våra förorter. För det omvänder ingen ung. Men att förhindra att terrorister reser in i Europa är självklart plus att radikalisering av personer som redan bor här måste förhindras.

Ann Heberlein i Göteborgs-Posten tycker att vi måste tala om islam. Ja vi är många som har gjort det tidigare, men nu ska det tydligen ventileras en smula på ett nytt sätt. Ann Heberlein har en lite kritisk åsikt om Mona Sahlin, allas vår bekämpare av våldsam extremism. Det räcker inte längre att tala om utanförskap, bristande integration och sociala orättvisor, menar Ann Heberlein. Och de högerextrema kanske inte ens längre är det verkliga hotet. 

Vi måste berätta att Muhammed inte var någon fridsfurste som Jesus, utan en krigsherre, som hetsade sina anhängare till kamp. Det går inte längre att säga att kristendomen också har gjort mycket ont genom historien. Inga terrorister hänvisar till kristendomen i sina dåd, utan det är islam som står för detta. Det är helt enkelt en våldsam religion för de som vill att det ska vara så. Och en av de som bor i Molenbeek i Bryssel berättade att IS försökt att locka honom med 40 jungfrur. Det skulle han få som terrorist i himlen och paradiset. Men han gick inte på de sagorna. Dock gjorde andra det. Hans kompisar, som bara försvann till Syrien, där han trodde de hade dött. Men icke. De återvände och utförde sina terrordåd.


Sverige ligger på andra plats när det gäller terrorister i IS i antal per capita i Europa. På första plats ligger Belgien. Ett skäl till terrordådet i Stockholm år 2010 var Lars Vilks rondellhund föreställande profeten Muhammed. Jag minns så väl tystnaden kring Vilks, att ingen ville eller vågade ta hans konstnärsskap i försvar. Där gick gränsen för etablissemanget. 

Muslimska familjedagarna pågår just nu i Stockholm. Ingen uppmärksammar medialt att där sprids propaganda med hjälp av bidrag. Och när Göteborg portade muslimerna från en idrottshall blev det naturligtvis ett stort hallå från Sveriges Förenade Muslimer. De anförde då att våldsbejakande extremism inte är straffbart i Sverige. Och att de har rätt att predika och tala som de gör.

I högsta domstolen finns nu en tvist om islamsk brudpenning uppe till prövning. HD ska således avgöra om iransk lag, sharialag, ska gälla i Sverige. Det vore förödande om HD godkänner sharialag i Sverige. Då finns stor risk för att religiösa muslimska råd själva börjar fungera som domstolar. Det öppnar dörrarna för att kvinnor ska stanna i hemmet eller att stening bör vara straffet för otrohet. Så kan vi inte ha det i Sverige. 

Sveriges Muslimska Råd har tagit alla tillfällen i akt att klaga på Mona Sahlin som svenska samordnare mot våldsbejakande islamism. Hon har också fått kritik för att hon har uttryckt sig "rasistiskt" när hon har sagt att muslimska organisationer måste erkänna problemet i Sverige. Men det är aldrig rasism att klaga på religiösa grupper. Muslimer är ingen folkgrupp. Lika lite som de kristna är det. Det är fritt fram att säga att imamerna i Sverige måste ställa upp för demokratin. Men Mona Sahlin har försökt att hålla sig väl med alla grupper genom att ständigt backa för muslimer. Och när hon senast skrev en debattartikel efter terrordåden i Bryssel utnämnde hon näthatet till orsaken. Hur naivt dum får man bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar