måndag 21 mars 2016

Östermalm är inte något sd-fäste

UPPDATERAT
DN gjorde ett reportage om Östermalm och jag orkade knappt ta del av detta för det var lite ohederligt eftersom Björn af Kleen uppenbarligen hade haft en agenda när han gick för att göra detta. Han skulle bevisa att överklassen håller på sverigedemokraterna mer och mer i denna stadsdel. Sanningen om man går efter statistik och inte håller upp fingret i vinden eller anar vad som pågår är att Södermalm är minst lika sd-vänligt eller till och med mer enligt statistik från senaste valet. 

Det är inte så märkligt att ta del av så kallade hatsajter och vad de skriver. Det måste var och en i dagens läge för att få en helhetsbild av vad som pågår i landet Sverige. Själv ser jag numera förstrött på nyheterna i TV för där är allt vinklat, mest så i TV4, men vår av alla betalade television ligger inte så långt efter. Själv skummar jag igenom massor med tidningar plus etermedier för att få veta vad som har hänt. Gjorde så också i lördags under attacken mot medierna och trodde det var fel på min dator inte medierna först. Men sedan såg jag att SVT skrev om detta. Så just då behövdes televisionen och dess nyhetsförmedling.

Det går inte att dela upp saker och ting efter överklass och underklass längre. Inte bland svenskar, som är födda och uppvuxna här. Och jag känner en del folk på Östermalm, och de är inte alla rika eller högervridna. Det beror på. Det var ett långt blogginlägg som Björn af Kleen hade gjort utan någon större efterforskning eller några ambitioner på att visa upp sanningen. Men när det publiceras i DN får det ändå genomslag och blir omtalat, vilket DN berömde sig av. Det behövde DN aldrig göra förr i tiden. Det är väl självklart att ett stort medium med spridning gör så. Att det märks. 

Det vore mer intressant om DN verkligen tog sig en titt på den verkliga verkligheten numera i Sverige och satte ihop alla små bitar som läcker ut från den nya värld där vi lever. Den som finns där för att ett klanstyrt samhälle är på direkt kollisionskurs med ett byråkratiserat välfärdssamhälle. Vi ser inte hur genomsyrat vårt samhälle är av kungar och överhet för detta är självklart för oss och vi är själva småpåvar allihop i vår inställning till hur vi ska ha det i samhället. Och alltid när människor beskrivs i Sverige i medier står de alldeles ensamma och misshandlas av välfärdsbyråkraterna. De har aldrig något privat nätverk. För vi har ordnat det så bra sedan hundratalet år att staten, kommunen och landstinget ska ta hand om oss.

Detta strider rakt mot den syn som ett klansamhälle har på ett land och det är därför filmteamet 60 minutes från Australien blir överfallet av de som bor i Rinkeby när de vill filma hur det är i Sverige. För här styr de svarta. Det är deras land. Inga vita ska komma hit och filma. Det är klanland och här reglerar klanen vad som händer. Och är inte samhället nöjt med detta så blir det bomber och nedbrända bilar. För här bestämmer inte längre myndigheter utan här råder klanlagar. Rinkeby kallas för little Mogadishu. Staden ligger i Somalia.

Jag väntar på att ett annat tilltal ska komma till folket från massmedierna. Det är på tiden att det skiftas från att tycka synd om alla nytillkomna till något annat. Även män från andra länder behöver bli vuxna och få ansvar, men i Sverige kan de leva som om de var kungarna utanför samhället och värre lär det bli. Hur ska överheten nu tackla detta? Och då menar jag både massmedier och det civila samhället. Det känns som om vi bara väntar på att det ska bli ännu värre. Att explosionen inte har kommit ännu. Jag hoppas naturligtvis att jag har fel och att vi kan gå över till ett nytt samhälle utan större bakslag, men jag tror inte det är realistiskt. Tyvärr.

Bilderna nedan är skärmavbilder från 60 minutes Australia som sändes i går. De besökte Rinkeby och blev överfallna av svarta. Här kan ni se inslaget. 
18:56
Polisen kommer nu att upprätta en anmälan om misshandel av det australiska TV-teamet som överfölls i Rinkeby i februari. Tidigare har en anmälan lagts ned mot den bilist som körde över foten på en kameraman i teamet. För uppsåt ansågs inte kunna bevisas. Men nu ser polisen att det rör sig om misshandel i flera olika led och skeden. Polisen ska skicka ut bilderna till de som jobbar i området och se om det går att identifiera någon misshandlande man. Sannolikheten anses dock inte så stor eftersom de är maskerade så att man bara ser delar av ansiktena. Jag kan ju tycka att när det gick att identifiera en asylsökande nordafrikan som överföll en mamma i tunnelbanan borde det väl gå även med dessa herrar, som ändå antagligen är bofasta här. 


4 kommentarer:

 1. Australien borde kanske ha skickat ett något mera macho
  TVteam med lite stänk av Crocodile Dundee. Filmerna gick
  f ö i repris i någon kanal häromdagen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så ska inte ens journalister i Australien behöva vara. Programledaren Liz Hayes ser onekligen ut att frukta för sitt liv på bilden ovan och det skulle nog jag också ha gjort i samma situation. TV-teamet hade rört sig i Syrien och Irak utan att behöva råka ut för något liknande. Rinkeby var det värsta stället de hade besökt. Men de muslimska gentlemännen var snälla nog att inte skada Liz Hayes. Eftersom hon är 59 år har hon en lång erfarenhet av reportage. Så sorgligt att hon ska behöva uppleva detta i Sverige.

   Radera
  2. Inte så ofta man har ärenden ute i det området. Men häromåret
   gjorde jag i Rinkeby byte från Tbana till buss för följande lilla jippo. De ville ha dit lite allmänhet också.

   http://www.trafikverket.se/om-oss/pressrum/pressmeddelanden/lansvisa-pressmeddelande/Stockholm/2014/2014-05/Pressinbjudan-Infrastrukturministern-inviger-E18-Hjulsta-Kista/

   Inte bara Alexandra Pascalidou utan även hennes mamma var där ...

   Radera
  3. Jag håller med dig att det knappast endast är överklass på Östermalm, utan en blandad kompott. Sedan ska Gunnar Hökmark, moderat Europa parlamentariker ha skrivit på sin blogg, enligt DN, - På vilket sätt är det värre att en jurist eller journalist på Östermalm röstar på SD, än en jurist och journalist från Södermalm. Och det kan man verkligen fråga sig.

   Jag är ingen vän av SD själv, utan tycker att deras representanter mestadels på nätet inte uppvisat något speciellt hederligt beteende och allt för mycket hörbar rasism blir så uppenbart intelligensreducerande.

   Det var annars ett intressant reportage, från 60 minutes. Själv blev jag mest berörd av de små barnen som blev räddade från havet av den portugisiska polisen, som själva blev berörda.

   Det blev möjligen en kulturell krock i Rinkeby, när en kvinna med sitt team så framfusigt började filma utan att be om lov. Det kanske man kan förstå om man försöker lite, även om det var ett oacceptabelt beteende. Annars var Hayes snygg med sina 59 år.

   Radera