tisdag 15 mars 2016

Tiggarna är färre

Det såg jag när jag var i stan nyligen. Och det som dominerar stadsbilden är vanliga luggslitna svenskar, som har överlevt vintern. Uppenbarligen känner sig inte nytillkomna människor riktigt bekväma längre med att ta över stan, som gjordes för inte så länge sedan då mörkare människor dominerade. Stan är Stockholm förstås. Huvudstaden har annars en trött men vårlik utstrålning och det byggs överallt. De 163 000 nya invånarna som kom förra året syns inte där. De är placerade runt om i landet. 

Den enda med annorlunda yttre som störde mig var en liten dam med asiatiskt utseende som satte sig i vägen för mig på tunnelbanen och började lösa korsord. Hon hade en shoppingbag på hjul som rullade fram och tillbaka i vagnen och den fick jag fösa åt sidan när jag gick av. Hon tog ingen som helst notis om mig. Helt inne i korsordet.

Väl hemma kunde jag konstatera att jag har blivit hjärntvättad av SVT för där uppträder ständigt massor med människor, som inte är födda i det här landet och då tror också jag att televisionen visar upp hur Sverige ser ut. Nej, det gör de inte kunde jag konstatera för femtielfte gången, men bilder är så luriga. Det är svårt att försvara sig mot att ständigt få höra svenska med brytning och att så många i televisionens värld är av annan hudfärg än vit. 

Kanske är det så att den bevakade gränsen till Sverige också har fått andra än asylsökande att inte åka till Europa och Sverige längre. För stan kändes som om det var ett annat årtionde än 10-talet och ändå var det året efter att vi fick in fler nya invånare än någonsin. Bra gjort Löfven! Du har stoppat användandet av Sverige tillfälligt för skumma individer. Åtminstone kan vi hoppas det. Sverige är i detta sammanhang ett geografiskt område med samma gränser sedan århundraden.

Alice Teodorescu i Göteborgs-Posten raljerar här över statsminister Stefan Löfven som inte vågade annat än att säga att murar har vi inte i Sverige förra året i september, men i november blev det ett annat ljud i skällan. Då fick både han och miljöpartiet omvända sig under galgen. Sverige höll på att gå under av pressen från alla asylsökande. Det kom nämligen dubbelt så många som det någonsin hade gjort i Sveriges historia under förra året. En utveckling som syntes långt tidigare, men nästan alla partier skulle vara fina i kanten och ta emot alla som ville hit. För att inte främja främlingsfientligheten. Men det var väl just det de gjorde?

Förre statsministern Göran Persson vill ha tiggarförbud.

2 kommentarer:

 1. Kan själv få känslan av att numerären minskat. Kan ha samband
  med att vissa bosättningar, som t ex den vid Slussen, mera än
  halverats, rent arealmässigt. Likaså verkar bosättningen under Skanstullsbron ha gjorts obrukbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de är spridda mer över landet. Här på Värmdö är de lika många eller fler. I morse stod en av dem vid grovsoporna och ville slänga det jag hade med mig. Tackade nej, ville själv ha plastpåsarna som blev över till att stoppa mat i senare och slippa köpa nya. Irriterande, men gubben som kom efter mig log glatt och gav honom sina påsar.

   Radera