måndag 14 mars 2016

Hedersförtryck i Sverige är fakta

Här kan ni läsa berättelsen om "Fatima", som giftes bort med en man i Sverige, som hon aldrig hade sett och som behandlade henne som mindervärdig från första dagen här. Hon är född i Afghanistan och giftes bort med en kusin. Hon blev inte ens när hon fick skållhett vatten över sig eller när hon fick ett stort sår i huvudet någon hjälp av svärföräldrarna att ta sig till läkare. Allt skulle skötas hemma och hon var kvinna och han man och hon skulle anpassa sig. Först efter fem år började hon fundera på att ta sig till polisen. 

När hon väl hade gjort polisanmälan och fått ett skyddat boende för sig och de båda barnen ringde mobiltelefonen hon hade från hela världen. Det var hans släkt som försökte förstöra livet för henne. När hon aldrig svarade blev hennes föräldrar de utsatta. Släkten skulle förstöra deras liv också. Aldrig tidigare hade det hänt att någon kvinna hade vågat ta ut skilsmässa i den här klanen. Maken dömdes till två års fängelse för grov misshandel, men blev fri efter ett och ett halvt år. Hon lever i skräck för att han ska få veta var hon bor, för hon vet att han vill döda henne. För bara så kan skammen suddas ut i släkten.

Här kan ni också läsa krönikan som Bawar Ismail politisk redaktör har skrivit om hedersförtrycket. Detta som vänsterpartiets Rossana Dinamarca inte tror existerar. Hon är själv från Chile urspungligen och förstår sig uppenbarligen inte på kvinnoförtryck fast hon är feministisk talesperson för vänsterpartiet. Hon är inte den enda som talar tyst om detta förtryck utan det gör alla feminister på vänsterkanten för alla män är likadana menar dessa. Dessa kvinnor omfamnar en rasistisk ideologi, som menar att halva världens befolkning är kvinnomisshandlare. Det är mycket viktigt att också vänsterfeminister inser att det är skillnad på förtryck och förtryck. När det är systematiserat och godkänt av en hel klan så är det inte samma sak som annan misshandel. Då tar det aldrig slut. Inte förrän klanen det gäller har blivit upplöst eller kvinnan är död. Det svenska samhället står inte bakom sådant. Det borde inte heller vänsterpartiet göra.

Här kan ni också läsa Sakine Madons analys av det frånvarande försvaret av kvinnorna hos Rossana Dinamarca. Vänsterpartiet har en samhällsanalys menar Dinamarca där det inte finns något hedersförtryck. 

Här kan ni läsa om Fadimes far och hur han förklarade mordet på sin dotter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar