fredag 18 mars 2016

Den dödade terroristen bodde i Sverige

UPPDATERAT
Den man som dödades av belgisk polis vid ett tillslag mot ett hus hade bott i Sverige. Han heter Mohamed Belkaid och har dömts i Sverige för brott. Han var enligt de uppgifter, som har läckt genom de 22 000 namnen på IS terrorister till Sky News, en man som var gift och han hade anmält sig frivilligt som självmordsbombare. Han kom till Syrien i april 2014. Han var algerisk medborgare och tidigare känd av den belgiska polisen. Han vistades illegalt i Belgien och var 35 år. Salafistisk litteratur hittades bredvid kroppen. Salafister är bokstavstroende fundamentalister.

Det var den 15 mars som polisen slog till mot ett hus på Rue du Dries i kommunen Forest söder om centrala Bryssel. Fyra poliser skadades. Dessa terrorister ska ha koppling till terrordåden i Paris i november. Två personer har gripits i samband med insatsen.

År 2009 dömdes Mohamed Belkaid för snatteri och brukande av falsk urkund i Sverige till fängelse i två månader. I mars 2011 dömdes han till fängelse för stöld i tre månader. Han dömdes åter för stöld år 2011 i maj till fängelse i tre månader. Även i februari 2013 dömdes han för stöld, fängelse i en månad i Sverige. Han har bott i Stockholmsområdet.
18.3.2016
Salah Abdeslam
Bodde ihop med
dödade terroristen.
Efterlyst i hela världen. 

Nu fast!
Jodå den döde Mohamed Belkaid var kompis med den mest efterlyste efter Paris-dåden i november Salah Abdeslam. Och de är ganska lika i sitt utslätade uttryck. Abdeslams dna har hittats i lägenheten i huset där de bodde i Belgien.
Terroristen Mohamed Belkaid
fortfarande skriven i Märsta. 
19.3.2016
Och äntligen är Salah Abdeslam gripen i den ökända stadsdelen Molenbeek i Belgien.  Ännu ytterligare fyra greps för att ha försökt hjälpa terroristen och en av dem verkar vara terrorist och också den som kom undan när terroristen Mohamed Belkaid dödades. Enligt president Hollande i Frankrike finns det ännu fler inblandade i attentaten i Paris då 130 dog, som ännu inte är gripna. De vill också ta fast de som har finansierat nätverket. Salah Abdeslam skottskadades i knäet, men han är vid liv och det blir rättegång. Bra!

2 kommentarer:

 1. Om jag inte såg helt fel är Belkaid och 2 personer till fortfarande
  skrivna på stället. Numera är det lätt att kolla vilka som
  anses bo i samma lägenhet som en själv ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det går att komma dit genom att trycka på de blå bokstäverna under bilden på Mohamed Belkaid där uppe. Jag har länkat till folkbokföringen av dessa.

   Radera