tisdag 8 mars 2016

Sophie Fathers svårt misshandlad

UPPDATERAT
Det var Sophie Fathers 16 år, som blev misshandlad senast i raden av unga kvinnor som överfallits i Sverige senaste tiden. Hennes mamma har skrivit på facebook om detta och dementerar att det överhuvudtaget skulle vara något "hedersrelaterat" iblandat i överfallet. Mamman är svensk och pappan från England. 

Mamman säger att dottern skulle "kunna känna igen iaf två av dem" och även om dessa är av "utländsk härkomst" så vill hon poängtera att hudfärgen inte spelar någon roll för den ondska/idioti som vissa har. Nej mörkare hudfärg innebär inte mer ondska automatiskt. Det är rasism att uttrycka sig så, inte heller vit hudfärg gör det. Men tyvärr har vi fått in fler idioter/onda människor än vanligt i det här landet, vilket nu har gett uttryck i att en 16-åring inte får gå ifred ens på eftermiddagen på väg till gymmet i Kungsbacka. Gärningsmännen var i 25-årsåldern och åkte i en silverfärgad bil.

Hoppas du kryar på dej Sophie! Och att gärningsmännen åker fast fortare än jag hinner vissla. Här är vad polisen skriver om detta.

9.3.2016
Sophie Fathers gick för lång sträcka i Kungsbacka uppenbarligen. Hon skulle ha fått skjuts eller ha gömt sig inomhus. Det är så det ser ut i landet. Hon gick av bussen och började gå men de tre killarna i den silverfärgade bilen körde efter henne. Något har hänt också innan hon blev överfallen. Sophie Fathers befinner sig sedan i går kväll på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hon skulle absolut ha tagit bild på dem och bilen. Då hade polisen haft ett lättare jobb. Ett nytt överfall sägs ha inträffat vid en skola i Kungsbacka där en flicka också blev påhoppad. För två år sedan var Kungsbacka en ovanligt svensk kommun med över 90 procent svenska invånare. Hur det ser ut nu säger inte statistiken. Men under 2016 tänker Kungsbacka ta emot 318 personer med permanent uppehållstillstånd och 170 ensamkommande barn. Onsala herrgård är flyktingboende sedan 1 februari för ensamkommande barn. Kommunen har sedan tidigare hand om 260 ensamkommande barn.

Här är vad polisen säger om detta senaste överfall på en 15-årig flicka. De tre männen som överföll henne är av utländsk härkomst enligt henne och omkring 170 centimeter långa. Det kan vara samma män som överföll Sophie Fathers. Polisen ska nu bli mer synliga i Kungsbacka.

16.5.2016
Enligt polisen så har flickorna ljugit om vad som har hänt dem. Överfallen kan inte ha gått till som de har sagt. Den ena 16-åringen hade skador i ansiktet, men hon kan inte ha fått dem som hon har sagt, enligt polisen. Nu läggs förundersökningen ned, men ingen kommer att anmälas för falsklarm eftersom det var andra som anmälde i god tro. Inte flickorna själva. Polisen har inväntat dna-prov från kläderna, men det fanns inga andra än flickornas egna.
15:19
Här skriver Sophie Fathers att polisen har sagt att de tror på henne, men att de inte får ihop händelseförloppet. Hon låg på sjukhus och har dokumenterade skador. Hon tycker att det är dubbelt det polisen säger. 

6 kommentarer:

 1. Tre vuxna män som slår sönder en sextonårig tjej för ingenting. Fy fan. Jag hoppas helt andra saker händer de här avgrundsasen än att de åker fast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dina känslor Martin, men vi är ett demokratiskt rättsligt utvecklat land och vi ska följa de lagar vi har. Annars är vi inte bättre än de här tre brottslingarna. Vi vill inte backa till medeltiden. Ju.

   Radera
  2. Om det här är vad demokratin ger är den ingenting att ha.

   Radera
  3. Tråkigt att du känner så gubben.

   Radera
  4. Det går utmärkt att ha demokrati och betydligt strängare straff. Rösta bara på parti som vill det.

   Radera
 2. Vi lever varken i ett demokratiskt eller i ett land med ett rättsväsende.
  Hade vi gjort det hade Martin haft fel.
  Vi lever i landet tvärtom och bakofram!

  SvaraRadera