onsdag 16 mars 2016

Hillary Clinton förtjänar att bli president

Hon som verkligen har kämpat så mycket för detta i sitt liv och som dessutom är den verkliga maktmänniskan i familjen Clinton. Hennes man är det inte på samma sätt fast han har varit president. Och det är väl bra att hon får Donald Trump till motkandidat, som det nu ser ut efter att Florida, Ohio, Missouri, North Carolina och Illinois har röstat. 

Det skulle betyda en del för världen om USA fick sin första kvinnliga president någonsin. Och jag höll på henne redan förra gången då Barack Obama körde om henne på upploppet. Hon tillhör 40-talisterna och har en lagom lång erfarenhet av vad världen har gått igenom. Född 1947. Obama född 1961 är en helt annan generation.

Hillary Clinton var aktiv politiskt redan på 60-talet och från att först ha varit republikan blev hon mer liberal i sina åsikter och anslöt sig till det demokratiska partiet. Som första dam i Vita huset när hennes man blev president betraktades hon som den mäktigaste kvinnan där sedan Eleanor Roosevelt på 30-talet och 40-talet då hennes man var president. Hillary Clinton är starkt för kvinnors rättigheter runt om i världen och arbetar också för utsatta barn. 

Hon höll fast vid sin man även sedan hans kvinnoaffärer hade avslöjats på 90-talet och detta var mycket smärtsamt för deras äktenskap. President Bill Clinton hade uppfört sig en smula som president John F Kennedy gjorde på 60-talet fast då granskade inte medierna presidenten på samma sätt utan alla blundade och det gjorde också Jacqueline Kennedy på den tiden. Som sagt det vore rättvist om denna presidentfru också själv fick bli president. Hon är kvalificerad för jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar