onsdag 2 mars 2016

Varför följa Hillary och Trump

Svenska medier bevakar valen till presidentkandidat i USA som om det gällde Sverige. Gör det så? Jo det kan man ju tycka eftersom USA är en stormakt och påverkar världen mycket och nästa president gör det också. Och det vore naturligtvis inte roligt om det blev Donald Trump som kom till makten, bättre då ur svensk synvinkel med Hillary Clinton. Även om det framstår som lite märkligt att presidentmakten går runt i en familj. 

Visst skulle jag också tycka att Hillary Clinton är en bättre president än den galne Donald Trump, som visserligen är bra på att bygga hus, och känd från TV, men det vore inte roligt med en så märklig man i Vita huset. Detta är mycket långt ifrån 60-talet och de mycket radikala Kennedybröderna: John och Robert, som trots att de kom från överklassen i USA ändå lyckades att ge de svarta mer av demokratiska rättigheter.

Själv hoppas jag att det blir en kvinna på presidentposten nu när den förste svarte mannen redan har suttit där och att hon går vidare på ett sätt som hon kan eftersom hon är maka till en president, har suttit i senaten och har varit utrikesminister. Det är naturligtvis oslagbara meriter gentemot Donald Trump. Det är först i juni det är helt klart vem som blir presidentkandidat i de båda partierna demokraterna respektive republikanerna. Men det ser onekligen ut som om det blir de här båda. Valet till president är den 8 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar