lördag 19 mars 2016

Släck inte lamporna!

UPPDATERAT
Det där att spara energi genom att släcka lamporna är bara larv. Precis som att barnen i Saltsjöbaden fick äta utan elektricitet till levande ljus (ljus är mer lyxigt och energikrävande än el) och fick kalla grönsaker i skolan. Jag hade blivit väldigt upprörd om det hade gällt mina barn. Vi kan inte rädda jorden. Den räddar sig själv. Vi är ingenting i sammanhanget, gör varken till eller från. Det är makthavarna som vill ha tummen i ögat på oss och bestämma vad vi ska göra så där viljelöst. Precis som att vi skulle ta emot hela världens folk i Sverige ända till förra året i november. 

Så låt ljuset flöda och ha alla elektriska apparater på som ni vill ha. Låt inte makthavarna inbilla er saker som inte är sanna. Då kan vi väl lika gärna stoppa vulkanerna? Eller låta det sluta snöa? Eller regna? Nej vi rår inte på klimatet. För det är så många variabler så vi kan inte kontrollera dem alla, men kontroll är just vad makthavarna vill ha. Se bilden till höger. Så såg det ut 21.3.2016 medan det var tio grader varmt några dagar tidigare. På samma ställe. Jorden bestämmer detta. Inte vi.
21.3.2016
I skolorna lurade de elever att de räddar isbjörnarna om de släcker lamporna. Nej de har gott om is att leva på vid Nordpolen. Deras is har bara naggats marginellt i kanten. Sluta ljug för elever i svenska skolor!
Polarisens utbredning vid Nordpolen
19 mars 2016

3 kommentarer:

 1. Tänt alla mina lampor i huset vid 20.25..och släcker ned hälften 21.35 :)

  SvaraRadera
 2. Östersund släckte inte heller för det har varit så många kvinnoöverfall där.

  SvaraRadera
 3. Jag släckte visserligen inte heller, men jag kunde mycket
  väl ha gjort det. Uppoffringar kommer vi inte ifrån ...

  http://www.svd.se/hylla-ljuset-inte-morkret/om/earth-hour

  SvaraRadera