torsdag 24 mars 2016

Nu är det krig

SVT:s terrorexpert Hans Brun tyckte inte att det var krig nu som tidningar i Europa har uttryckt det, för ett krig behöver arméer, som står mot varandra. Nej känslan är ändå att det har övergått till krig nu. Ett smygande terrorkrig där idioterna har tagit över. Det är som statsministern uttryckte det att de här människorna begriper ingenting. Det är bara våld mot dem som hjälper. Tidigare har det talats länge om det tredje världskriget och det är i gång nu. Det är ett lågskaligt krig som handlar mer än någonsin om visioner och om inre föreställningar i människor. 

Jag skrev om att människor tycker om den åtstramade migrationspolitiken samma dag och strax innan terrordådet i Bryssel inträffade. Jo det gör de för numera tror också 60 procent av svenska folket att ett terrordåd kan inträffa här. Medierna berömde sig av att ha hittat en koppling till Sverige bland terrordådets män. Ja den hade vi andra hittat tidigare och jag skrev också om att en av de dödade terroristerna Mohamed Belkaid bodde i Sverige och fortfarande är skriven i Märsta redan förra fredagen. Men medierna tror att de hittade kopplingen.

Det är en desperation som har brett ut sig bland medierna för nu svämmar de över av information som ingen orkar ta till sig. För nu är det skarpt läge och de har legat på latsidan när det gäller att ta terrorn på riktigt allvar. Fortfarande hördes något om att det är så synd om terroristerna för de har vuxit upp under fattiga förhållanden och hade inget att hoppas på och de genomförde detta för de ville inte sitta i fängelse. Ett självmordsbrev hittades i en dator från en av dem. Ja om man är en brottsling och terrorist får man ta konsekvenserna. Förr eller senare. 

I dag är det krismöte igen i EU. De har knappt haft något annat på senare tid. I dag handlar det om säkerheten och om att stötta landet och staden där de har ett av sina centra Bryssel. Det behövs mer samarbete mellan säkerhetstjänster och polis. Hur ska detta gå till? Ett Europa där folken hela tiden måste se sig misstänksamt omkring är inte en bra utveckling.

Redan är det så också i Sverige. Jag fick se det när jag skulle stänga ned min döde sambos konton i bankerna. Alla banker behandlade mig olika när jag besökte dem. Värst var SEB på Sveavägen i Stockholm, där jag eventuellt skulle jag få komma in och skriva på pappren till slut, sade kvinnan jag pratade med, bara för att stänga ett konto. SEB som har varit min bank sedan 1974 då jag började på DN och fick ett lönekonto där. Enklast gick det med Skandiabanken som inte går att besöka för sådana ärenden, men som jag skrev till. De stängde kontot utan att få ta del av bouppteckningen. Jag skickade bara kopia på testamentet. Det räckte.

Vi lever i en gräslig tid och det lär bli värre. I Bryssel sade en skadad från tunnelbanan att hon hade väntat på detta sedan november. Skrämmande att polis inte kan jobba bättre i denna stad. Men i dag kommer fler husrannsakningar att äga rum i Bryssel. EU behöver också bättre skydd för det fanns offer för terrorn som arbetade åt EU.

I Sverige får vi i april äntligen en lagstiftning som säger att ingen kan få ut hur många pass som helst och terrorresor blir olagliga. Samt att illegala vapen ska stoppas. Inte fler handgranater i en enkel import. Sent om sider. Fast vänsterpartiet reserverar sig förstås. 
Påsken och våren är här. Det är en härlig årstid.
Inga galningar kan ta detta ifrån oss. 3 kommentarer:

  1. Omvärlden bör så småningom förbjuda islam religionen, så att människor får leva ifred.
    Islam religionen är värre än Hitlers nazistiska parti, för att om islam har makten och styr så räknas alla andra som inte är muslimer som lägre grad och har mindre respekt, dessutom räknas icke muslimer som tjänstemän för muslimer, så har det varit alltid när islam haft makten efter alla erövringar de har gjort genom tiderna. Till exempel när islam armen (banditerna) attackerade Spanien så dödade de så många de orkade sedan när de kristna spanjorerna gav upp fick de betala ''jzya'' böter/skatter förnedrades och kränktes i flera hundra år!

    Om man läser Muhammads biografi så ser man bara blod och kränkning. Muhammad har halshuggit många poeter bara för att kritiserat honom, en av de är en kvinna som är mamma till en nyfödd bebis, Muhammad skickar 4 banditer för att döda henne, när de går in mitt i natten så ser de att kvinnan sover och ammar bebisen, men eftersom Muhammad har get order så tvekar de inte och börjar dela henne i bitar. Detta kan man läsa i (sira al nabawia) profetens biografiplus många andra liknande händelser.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du skriver väldigt bra om det här Ann-Helena.

    SvaraRadera