tisdag 22 januari 2019

Barn stulet utanför förskola

UPPDATERAT
En sex månaders flicka stals utanför en förskola i Göteborg i Säve. När mamman skulle hämta sitt andra barn lämnade hon flickan sovande i barnvagnen utanför och sedan när hon kommer ut är bebisen borta. Denna mardröm för en mamma hände för bara någon timme sedan. 

Polisen betraktar det här som en särskild händelse och har satt in alla resurser. Flera patruller och en helikopter söker efter den lilla flickan, som var klädd i en rosa overall, stickad grå mössa och som satt i en svart dubbelvagn.Barnet låg i en sådan här dubbelvagn
av märket Bugaboo.

Barnet fortfarande inte
återfunnet klockan 16. 
Kl 15.12: Polisen inleder förundersökning
 med rubricering människorov. 
Utredningspersonal skickas till platsen för försvinnandet.

16:46
Rätt barn anträffat och konstaterat vara rätt bebis vid 16:14 av polispatrull vid Bäckebols Coop. Inga kända personskador, enligt polisen. Vilken skrämselhicka för föräldrarna. Sökinsatsen är avblåst, men ingen person ännu gripen för detta brott. Polisen vill tacka för alla tips som lämnats från allmänheten under pågående sökinsats. Det har med största sannolikhet bidragit till att barnet kunnat anträffas relativt fort och oskadat.  
17:07
En kvinna i 40-årsåldern är nu gripen misstänkt för människorov. Kvinnan hade dragit iväg med barnvagnen sex kilometer från förskolan. 
23.1.2019
Kvinnan som greps i går har inte kunnat höras. Hon var påverkad när hon greps, av vad berättar inte polisen. Så därför vet ingen hur hon tänkte eller om hon gjorde det. Förhör ska hållas med henne i dag. 
10:28
Kvinnan som är 39 år har en lång historia av missbruk och kriminalitet bakom sig. Det finns enligt tidigare utlåtande risk för att hon skadar sig själv eller någon annan. Hon har tvångsvårdats på grund av detta. 
17:20
Kvinna nekar till brott fast hon har "hanterat barnvagnen". Hon var så hög på narkotika i går att hon knappast kan minnas riktigt vad hon har gjort, men hon vill väl inte bli frihetsberövad under lång tid. Straffet för människorov är minst fyra år. 
29.1.2019
Kvinnan säger återigen att hon stal barnvagnen, men inte insåg att det låg ett barn i den. Hon skulle ha den för att ha saker i eller stjäla matvaror. Hon har dimmiga minne från vad som hände, men när hon hade tagit bussen med barnvagnen och gick av vid Coop så upptäckte hon barnet. Då lämnade hon barnvagnen mellan några bilar. Hon fick panik, säger hon. Hon hade tidigare förlorat vårdnaden om sina egna barn eftersom hon missbrukar. Vi får hoppas att hon får adekvat hjälp nu då så att hon kan bli en normal person igen. 
12.3.2019
Kvinnan dömdes i dag till två års fängelse för olaga frihetsberövande samt två fall av ringa narkotikabrott. Hon erkände att hon tog barnvagnen, men vidhöll att hon inte märkte att det låg ett barn i den. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar