fredag 11 januari 2019

Centern vill släppa fram Löfven

UPPDATERAT
Ja så ser det ut att bli Löfven nu igen som sitter kvar som statsminister (han har ju varit det hela tiden). Centern vill detta och så är det bara liberalerna som återstår för att säga ja. Grundfundament i överenskommelsen med socialdemokraterna har de fått. Detta är den bästa möjliga i en svår situation, säger Annie Lööf. I dag har de i partistyrelsen och riksdagsgruppen landat i en överenskommelse där både sverigedemokraterna och vänsterpartiet hålls borta under resten av mandatperioden. Nu rekommenderar de sitt förtroenderåd att släppa fram Stefan Löfven och socialdemokraterna. Detta gäller om liberalerna också accepterar detta. 

Annie Lööf har fått igenom bra liberal och borgerlig politik, säger hon. Bättre möjligheter för företag att skapa jobb. Beskattningen ska bli mer gynnsam. Moms på turistföretag på landsbygden ska vara 6 procent. RUT blir tre gånger högre. Aktiekapitalet för företag ska sänkas till 25 000 kronor. Grön skatteväxling ska ske. De vill återställa den "kraftiga vänstersväng" som förekom förra mandatperioden. Inga vinstförbud inom välfärden, kvalitet ska vara viktigt. Landsbygden ska utvecklas. Försvar för den privata äganderätten i skogen. Strandskyddet görs om för att det ska vara enklare att bygga hus och starta företag vid stränder.

Arbetsförmedlingen ska reformeras i grunden. A-kassan ska bli en hög a-kassa inledningsvis och sedan trappas den av. Etableringsjobben ska utvidgas till företag utan kollektivavtal och till bemanningsföretag. Sänkt skatt ska också införas på arbete. Marginalskatten ska sänkas och värnskatten tas bort från årsskiftet. Integrationen måste göra att nyanlända mycket snabbare ska in på arbetsmarknaden. Obligatorisk undervisning i svenska från dag ett. Yrkessvenska på jobbet samtidigt med SFI. Resultatet kopplas till ersättningen. Ett språktest ska finnas för att kunna bli svensk medborgare.

Fri hyressättning ska det vara i nybyggda hus. Regelförenklingar för att kunna få ett enklare och snabbare byggande. Slopat krav på bygglov på landsbygden och för gårdar. Unikt i svensk historia att socialdemokraterna vill driva alla dessa förändringar, enligt Annie Lööf.

Vården ska reformeras där rätten till fast läkarkontakt säkras. Rätten att välja ska värnas och utvecklas. Samordna ansvaret för barns hälsa enligt utredning. Återställa den personliga assistansen. De blir med detta ett liberalt oppositionsparti, för de kommer inte att ingå i regeringen. Det blir fortfarande socialdemokraterna plus miljöpartiet som regerar.
12.1.2019
Jo hela centerpartiet säger absolut ja till Löfven och dennes regering. Nu återstår då liberalerna i morgon. Då ska de helt och hållet avgöra hur det blir. Medan vänsterpartiet säger ingenting, men inte kan de väl sätta käppar i hjulet för detta? Det vore lite märkligt. Miljöpartiet får ju sitta kvar och regera de också. Vad ska man säga? Antagligen att det här är det bästa det politiska Sverige kunde åstadkomma. Små myrsteg för att slippa sverigedemokraterna.
13.1.2019
Jodå miljöpartiet står bakom Löfven så klart. De vill slippa sverigedemokraterna. Inga överraskningar där. 
15:20
Och liberalerna föll in i ledet. Det blir ja till Löfven där också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar