onsdag 9 januari 2019

Göran Zachrisson dricker

UPPDATERAT
Den kände golfkommentatorn Göran Zachrisson, som har överlevt sin fru Gunilla, har drabbats av så stora sorger att han dricker för mycket. Nu träffar han en alkoholterapeut varje dag. Han är åtalad för grovt rattfylleri. Varför gör han då så här 80 år gammal? Han borde veta bättre. Men hans yngste son har cancer och hunden Raja har också dött. Det är dock fyra år sedan. Och han har hunden Greta som sällskap och tröst nu. Han bor dock ensam i ett radhus i Djursholm. Han har jobbat i 50 år som golfkommentator och kanske borde slå av lite på takten. 

Men han tror inte på krisgrupper för sorg och trodde inte heller tidigare att han behövde hjälp. Sorg måste man klara av själv enligt honom. Frun Gunilla dog på sommaren efter att de hade varit gifta nästan 50 år, sedan 1962. En syster dog hösten 2013. Sorgen finns förstås alltid kvar, men visst kan man få hjälp med den. Det är så självklart, att bara jobba vidare är inte lösningen. Det har han upptäckt nu när han blev tagen av polisen i december förra året.

Han sade att han ville dö före hunden Raja för hon hade älskat honom mest av alla. Det är sorgligt med hundar, som dör, jag vet som fortfarande har Lukas jack russell terrier i gott minne. Han blev 16 år. Raja som var en west highland white terrier dog i början av 2014 15 år gammal, men sorgerna ska inte läggas på hög. Man måste ta sig igenom dem. Han fördes till sjukhus förra hösten med bröstsmärtor. Nu har han försökt ta sig härifrån denna planet genom drickandet kan jag tänka. Jag känner till en del om sådant för min egen far fick en dödsdom när han var 50 år. Han skulle inte leva mer än ett år till om han inte slutade dricka. Han blev dock 87 år. Lycka till med att gå vidare i livet ännu några år Göran Zachrisson! Allt vi kan uträtta här på jorden är viktigt!
2.6.2019
Tyvärr så dog också sonen Jonas före sin pappa. Detta som är det värsta öde någon människa kan råka ut för. Att ett barn dör före sin förälder. Sonen Jonas hade kämpat i flera år mot sin prostatacancer, men hans kropp gav upp för några veckor sedan. Jonas blev 53 år gammal. Vila i frid!
13.7.2019
Göran Zachrisson mår fortfarande inte bra. Han väntar på rättegången för det grova rattfylleriet. Den blir först i september och han känner sig ensam. Stackars honom! Vilka öden vi människor utsätts för. Han har dock haft ett mycket rikt liv, ett gynnat sådant och fått resa, göra så roliga saker och träffat så många människor. Får man betala för sådant senare i livet? Finns det en sådan balansgång? Vem vet. Ingen gör det. Vi förstår inte i grunden varför vi är här på planeten, men förmodligen är det för att lära oss något. Han har hunden Greta till tröst. Annars hade det inte gått, säger han.


Göran Zachrisson har haft ett rikt liv.
Han ville dö före hunden Raja, men
så blev det inte.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar