fredag 4 januari 2019

Så överlever man vintern

UPPDATERAT
Cecilia Hagen skriver att hon halkar omkring i livet, men har överlevt hitintills. Hon har träskor när hon ska gå ut med soppåsen och trätrappan är isbelagd. Hon är nästan lika gammal som jag och antingen så överdriver hon eller också siktar hon på samma slags död som Magdalena Ribbing som ramlade i trapphuset. Inte ska man gå omkring med träskor i vår ålder. Och granen, som hon skriver om, kunde ha räddat henne där också för grankvistar på trappen är inte bara dekoration utan bra mot halka. 

Hon är dyster till sinnes och tror på en världsomfattande sjukdom eller möjligen atomkrig som ska få ned mänsklighetens överdrivna fertilitet. Födelsetalen är för stora. Särskilt i Afrika och Asien. Vi kommer alla så småningom vara bruna eller svarta i skinnet. Inte så praktiskt på våra breddgrader där vi behöver D-vitamin från solen. Det där att vi ska vara så många som möjligt på denna planet är krämarnas och köpmännens idé om stor marknad. Ju fler människor desto mer inkomster. Och desto fler katastrofer, som i sin tur genererar mer BNP.

All mänsklig verksamhet, även mord och olyckor är bra, för att det blir fler jobb och mer pengar i omlopp. Det är alltid bra ur affärsverksamheters synvinkel. Så migrationen till Sverige gjorde massor av människor rika. Det vet vi. Förutom det stora lidandet är det alltid några som drar ekonomisk nytta av detta. Annars kan vi alltid ta till den gamla vanliga massakern, menar Cecilia Hagen. Slå ihjäl varandra för att vi uppfattar en del av mänskligheten som fiender. Som sagt hon är dyster till sinnes. 

Personligen är jag inte det för jag vet att jag kommer att leva så länge det behövs och har vidtagit mått och steg för att göra detta också. Jag lovade nyss ett barnbarn att leva tills han åtminstone har tagit studenten. Han gör det om ungefär 15 år. Och då behöver man dubbar på vinterstövlarna. Ett enkelt och billigt sätt att inte göda sjukdomsindustrin genom benbrott. Samt att leva lite längre. All sjukdom försvagar nämligen. Där har du ett gott råd Cecilia Hagen! Skaffa dubbar till vinterskorna och stövlarna och släng träskorna eller elda upp dem i braskaminen!
9:07
Cecilia Hagen meddelar att hon har broddar, men att det är "bökigt" på barmark med värmeslingor i stan, att det är ett evigt på- och avtagande på grund av marmorgolven i affärerna. Jag tar aldrig av dem inte ens i affärerna, men de har inte marmorgolv här på Värmdö. Kan göra skillnad.


Så här enkelt klarar man sig från benbrott.
Ett tips till Cecilia Hagen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar