torsdag 31 januari 2019

Surviving R Kelly

R&B-superstjärnan R Kelly anklagas för otaliga övergrepp på kvinnor. Han är 52 år och har fått sparken från sitt skivbolag. Hans dotter har sagt upp bekantskapen med honom och kallar honom "monster". Flera polisutredningar pågår kring artisten. Hans dotter Buka Abi, som är 21 år, har inte träffat honom på flera år. Hon arbetar själv som artist och låtskrivare och har haft extremt svårt att hantera allt detta. Både på ett personligt och ett yrkesmässigt plan. 

Hon säger att många inte kan skilja hans familj från det han har gjort och detta har orsaka problem för henne och hennes syskon. Hon hette tidigare Joann Kelly, men har medvetet bytt namn för att slippa kopplas till sin far.

R Kellys ex-fru Andrea Kelly medverkar själv i den sex timmar långa dokumentären om artisten. De har tre barn tillsammans och var gifta i 13 år. Enligt R Kellys advokat är det ex-frun som har hindrat barnen att ha kontakt med sin pappa, men det säger Buku Abi inte är sant. I två decennier har R Kelly anklagats för övergrepp, men ingenting har hänt. Han har aldrig blivit fälld. Branschen har tjänat så mycket pengar på artisten att de har tigit om vad som försiggick. Han nekar själv till allt. Men artister som Lady Gaga, Celine Dion och Clara samarbetar inte längre med honom. 

Surviving R Kelly finns här på SVT Play.

Kvinnorna träder fram i dokumentären om R Kelly
och berättar vad han har gjort, men
detaljerna är för svåra att omtala.
Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar