onsdag 9 januari 2019

Tråkigt med Bosse Hansson

UPPDATERAT
Så trist att TV-sportens pensionär Bosse Hansson har gripits i Florida för att han har antastat tonårspojkar i en park. Den 85-årige TV-veteranen kunde få ett bättre eftermäle än detta. Det är NBC i Miami som har rapporterat om brotten mot tonårspojkar. Hansson brukar åka till varmare trakter i USA på vintern eftersom han har svårt för klimatet i Sverige. Han har en kronisk lungsjukdom, som han ådrog sig när han rapporterade från bandy-VM i Ryssland 1990 och det var mellan 30-40 grader kallt. Hans lungor frös till is. Det är trist när människor blir gamla på ett konstigt sätt och väldigt illa att han ger sig på tonårspojkar. Han har varit på TV-sporten från 1969. Och sommarpratade i radion 1999. Dock uppmärksammades han för att ha kallat mörkhyade fotbollsspelare för "svartingar" 2012 i radiosportens direktsändning. Han skulle ha kommit tillbaka till Sverige den 16 januari. 
10.1.2019
Han har aldrig tidigare blivit anklagad för liknande brott varken i USA eller i Sverige. Borgen är satt till 100 000 dollar och han kommer att få fotboja, men ännu så länge sitter han i häkte. Det här kan ta lite tid och straffet för dylika brott är mycket stränga i USA.
11.1.2019
Expressen har pratat med Bosse Hansson och han har ryckts ut ur sitt liv och inte begripit till att börja med vad det var frågan om för han hade inte gjort något fel. Han fick inte ta med sig något alls när polisen hämtade honom på motellet och han lider av att inte kunna sova för det är sådant oväsen hela tiden. Han beskriver häktet som om det vore en TV-serie över hur hemska amerikanska fängelser är. 
15.1.2019
NBC beskriver uppståndelsen som stor i Sverige över att Bosse Hansson har blivit häktad i Florida och att han besökte just Coral Springs, där han har varit under en månad de tre senaste åren på samma motell. Det är en förortsmiljö och kanske bodde han där för att det var billigt. Han kan komma ut ur häktet om han betalar 900 000 kronor. Men han har sagt att han inte känner någon i Florida eller har någon vän där som kan ställa denna borgen för honom. UD har koll på var han befinner sig och konsulatet i Fort Lauderdale har besökt honom och skaffat honom en dyr advokat, som anses vara bra. Advokaten ska undersöka hur det är med borgen.
18.1.2019
Borgen är erlagd och Bosse Hansson är utsläppt, men måste inställa sig när han blir kallad till rätten. Han fick betala borgen och en avgift för att bli hjälpt så nu har besöket i USA kostat en miljon kronor. 
20.1.2019
På tisdag ska Bosse Hansson inför rätta och först då får advokaten veta vad för slags bevis som finns mot honom. Om han erkänner sig skyldig kan han få straffet ganska omgående, men om han nekar blir det rättegång och det kan ta lång tid innan den blir av. Han ändrade sin utsaga efter att han fick veta att det fanns övervakningskameror i parken där han sägs ha antastat pojkar. Först sade han att han inte hade närmat sig dem, men sedan att han inte hade rört dem, att han enbart hade pratat med dem.
22.1.2019
Bosse Hansson sitter fortfarande i husarrest efter den åtalsprövning som skedde i dag. Han är inte fri, men ute ur häktet efter att borgen har blivit betalad och han kommer att kallas igen till rätten den 18 mars. Det här blir långdraget eller också avgörs det någon gång av åklagaren och advokaten. Det som hände i dag var en åtalsprövning och sedan blir det en "hearing" vilket är ett förberedande för rättegång. Bosse Hansson var inte personligen där. Advokaten ska nu sammanställa alla fakta i målet. Nu får han ta del av vittnesmål och polisrapporter. 
18.3.2019
Bosse Hansson fanns inte i rätten i dag i Florida utan bara hans advokat, som bad om mer tid för detta fall. Den 20 maj är nästa rättegångsdag. Straffet för detta brott, att han antastat en ungdom, ligger mellan 51 månader och 15 år i Florida. Bosse Hansson sade att det spelar ingen roll vilket straff han får för han har en sjukdom som tär på honom. Han har haft en kronisk lungsjukdom i över 30 år. Han menar att han kommer ändå inte att leva så länge till. Han har nu rätt att röra sig utomhus och behöver inte längre vara inne ständigt. Han går med fotboja.
24.4.2019
En uppgörelse har nåtts och Bosse Hansson får villkorlig dom eftersom han har erkänt sig skyldig till en mindre misshandel. En mild sådan "misdemeanor battery" och han döms därmed och får släppas fri och han kan snart lämna USA, men han får inte återvända till USA. Domen är på 12 månader villkorligt. Båda parter den 13-årige pojken och Bosse Hansson har accepterat domen. 


NBC rapporterar om Bosse Hansson.
Faksimil från NBC.

5 kommentarer:

 1. Och vad vet du egentligen om detta, mer än någon annan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävla svin. Skulle fanskapet. Svenska media profiler är pedofiler och fylls in.

   Radera
 2. Försök, bara försök åtminstone att vara någorlunda objektiv. men det är väl stört omöjligt kan jag tänka.

  SvaraRadera
 3. Ich habe 1975 (18 Jahre alt) über drei Monate bei Bo gewohnt. Dabei ist er mir nie zu nahe gekommen und machte auch keinerlei Avancen. Er war, wie alleSchweden damals, tolerant und weltoffen. Ich hoffe es geht ihm gut und er kann die Spielzeit überstehen und eventuell in die Verlängerung gehen.
  Roland

  SvaraRadera