fredag 18 januari 2019

Prins Philip i bilolycka

UPPDATERAT
Den 97-årige prins Philip i England kör fortfarande bil och var ute med sin Land Rover. Han bländades av solen i en T-korsning och blev påkörd av en mindre bil när han körde ut framför den. I den bilen satt två kvinnor och en baby. Prinsen var chockad och skakad eftersom bilen välte och rullade ett varv, men han själv klarade sig. Han lyftes ur bilen. En 97-åring borde nog inte köra bil, men vem kan säga det till prinsen? Babyn klarade sig också, den satt i baksätet, men den ena kvinnan bröt armen och den andra skadade knäet.

En läkare tog hand om prinsen på slottet Sandringham i närheten och han kommer att övervakas de närmaste dygnen för att säkerställa att han inte har några inre skador. Han hade en livvakt med sig, som inte heller är skadad. Drottning Elizabeth är också där. Sandringham är hennes privata hem.
20.1.2019
Emma Fairweather, 45, var den kvinna som bröt handleden i olyckan med prinsen och hon har inte fått någon ursäkt av honom, säger hon. Hon har inte hört något alls från slottet fast de säger att kontakt har tagits från officiellt håll. Prins Philip sågs köra en ny Land Rover bara ett par dygn efter olyckan och utan något säkerhetsbälte. När polisen såg dessa bilder så meddelade de prinsen med några passande ord vad som gäller i trafiken. 
27.1.2019
Till slut har prins Philip bett om ursäkt för olyckan till Emma Fairweather och beklagat vad som hände och dessutom förklarat vad den berodde på. Han önskar också henne en snar bättring från denna stressande olycka. Han förklarar i det personliga brevet att det berodde på att solen stod lågt, att han blev bländad och att han därför inte såg hennes bil. I vanliga fall ser han bra påpekar han. Det var en lokal polis som rådde honom att återvända till Sandringham eftersom det samlades folk på platsen, säger han.
10.2.2019
Prins Philip har nu kommit fram till att sluta köra bil och lämna tillbaka sitt körkort. Klokt beslut! Det meddelar Buckingham Palace. 

Kraschen mellan den mindre bilen och Land Rovern
 fick den senare att välta.
Faksimil från Daily Mail. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar