onsdag 16 januari 2019

Efter fyra månaders förhandlingar samma statsminister Löfven

Ja så blev det då igen Löfven som ska nomineras som statsminister och röstas om på fredag den 19 januari. Oron är dock inte över. Någon arbetsro kan det bli, men eftersom Jonas Sjöstedt (v) har hotat med misstroendeomröstning om Stefan Löfven och socialdemokraterna försöker genomföra den borgerliga politiken, som handlar om marknadshyror och arbetsrätten så är det osäkert hur länge den här regeringen kan sitta.

Många är missnöjda med hur det blev, men eventuellt är det här det som gick att uppnå utan ett extraval. För borgarna framstår det som att Löfven till varje pris ville behålla makten och som nummer två på agendan splittra den allians som fanns, men inte finns längre. Bägge dessa mål är uppnådda. Ur väljarsynvinkel kan det verkar meningslöst med det val som var i höstas, men så här är den svenska politiken. Allt sker i myrsteg. Och helst ska inget förändras. Socialdemokraterna ska bestämma och sverigedemokraterna hållas borta. Det har varit syftet.

Löfven ska samarbeta med vänsterpartiet. Det har han lovat. Liberalernas Jan Björklund har senast i dag sagt att överenskommelsen gäller, som de fyra partierna har skrivit under. Samtalen med vänsterpartiet från Löfvens sida har inte medfört någon överenskommelse med vänsterpartiet. Dock gäller att vänsterpartiet är på en annan och bättre nivå än sverigedemokraterna förstås. Men något skrivet finns inte mellan dem. 

Här skrev jag tidigare om detta. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar