lördag 5 januari 2019

Det sjuka spelet krävde fem flickors liv

UPPDATERAT
Fem flickor dog i ett Escape Room i Polen när det började brinna i det. Det här är ett nytt slags sjukt spel som någon tjänar pengar på. Det finns i Stockholm och Göteborg också. Det går ut på att mörda eller bli mördad eller råna en bank och att hinna ut ur rummet med hjälp av ledtrådar. Detta blev således en dödens verklighet för de fem flickorna i Polen som var i 15-årsåldern. De firade en födelsedag. 

Jag trodde först att det handlade om att det brann i ett hus och att de hade sökt skydd i ett dåligt inrättat "escape room", ett rum som skulle vara säkert när det gällde inbrott och annat. Så sjuka lekar det finns numera för tonåringar. Eller får mindre barn också hyra detta rum och bli inlåsta där? En 25-årig man var också inlåst och han lever ännu så länge med svåra skador. Det gäller att ta sig ut på en timme ur dylika hemska situationer. Det måste ha varit svårt att veta för flickorna om branden ingick i spelet eller inte.
15:19
Branden berodde på dåligt dragna elledningar som fick brandfarlig isolering att ta eld. Det fanns ingen väg ut, ingen evakueringsmöjlighet om något sådant skulle hända. Alla dessa spelrum, som är fler än tusen rum i Polen, ska nu undersökas ur brandsynvinkel. 
17:16
Nya uppgifter säger att det var en gasläcka som orsakade branden. Att branden startade i ett angränsande rum och att de anställda inte kunde nå rummet där flickorna befann sig. Flickorna, som kom från samma skolklass, andades troligen in koloxid en mycket giftig och luktlös gas som bildas vid bränder och dog av den.
Fem flickor dog i ett sådant här spel i Polen när det började brinna. 
Inte så roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar