tisdag 8 januari 2019

Problem med sändning av SVT

UPPDATERAT
Vad händer på Sveriges Television? Det som aldrig får fallera för det är folkets egen kanal och nu kan inte morgonprogrammet sändas. Vad händer? Däremot tror de att de ska kunna sända nyheterna snart. Jaha? Nej det gick inte heller vid halvåtta utan bara ljudet från signaturen gick ut. Den kördes två gånger, men inget mer hördes och ingen bild utan bara den ni ser nedan. Däremot kom lite lokala nyheter som de skulle. Men sedan blev det avbrott igen. 
7:48
Nu kom sändningen igång igen. På tiden! Och nyheterna sändes nu vid en märklig tidpunkt. 
8:11
Det blev nästan en timmes avbrott i morgonsändningen innan den kom igång igen. Så ska det inte vara! Felinställning i bildmixen stoppade sändningen. Ja, ja dessa datorer. 
21:15
Aktuellt kom inte heller igång, men de visste inte vad som hade hänt. När det väl gick att sända efter nästan en kvart. Sorgligt. Vad pågår? Är det ryssarna? Eller terroristerna? Vem vet? Och detta betalar vi numera över skatten. 
9.1.2019
Jodå det var samma fel igen att en bildmixer hakade upp sig precis före Aktuellts sändning igår kväll. Vad är det för skrotmaterial som SVT använder? Vilken tur att Sveriges Television nu får nya friska pengar för att åtgärda detta. Eller var det den mänskliga faktorn nu igen? Det var två olika bildmixrar som krånglade och dessutom i olika kontrollrum. Teknik plus mänskliga faktorn sägs det. Jaha. 
29.3.2019
Jo det hakade upp sig i morse igen i Morgonstudion så vi fick aldrig veta något om jetströmmarna som var jätteintressanta enligt programledaren. Mikrofonen fungerade inte. Som tur är så har vi tre nyhetsprogram att välja på. Nyhetsmorgon och Aftonbladets. Bara att hoppa mellan dem. Inget av dem är så där alldeles väldigt överraskande och spännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar