söndag 6 januari 2019

Irakier ville hylla Saddam Hussein i Rågsved

UPPDATERAT
Folkets hus skulle användas för att hylla diktatorn Saddam Hussein nu i Stockholm i januari. Det stoppades dock sedan människor sett affischerna på arabiska för mötet. Det sades att det var ett vanligt föreningsmöte eller en gudstjänst, men det var anhängare av Saddam Hussein och hans baathparti, som skulle hylla den tidigare diktatorn.
Alla bilder är faksimil från "102 minuter som förändrade
Amerika". En dokumentär jag såg i dag. 

Det här handlar om en konflikt som aldrig lär ta slut. Usama bin Ladin låg bakom dessa terrorister som kapade flygplan i USA och körde in i World Trade Center år 2001 den 11 september. Han samarbetade med Saddam Hussein. De hatade bägge USA. Detta hat som beror på religioner kommer förmodligen aldrig att ta slut. Då måste först mänskligheten ändra sig. Dit är det långt. Jag minns förstås när tornen i New York rasade och såg nyss i dag en dokumentär om detta 102 minuter som förändrade Amerika. 

De flesta människor, de som är uppfostrade med tillräckligt mycket kärlek, har förstått att det inte går att uppföra sig hur som helst. Men terrorister är som utomjordingar och har övertygat sig själva om att hat är rätt och att döda är rätt. Vi får hoppas att 2019 blir ett år då terrorister grips överallt och inte längre kan förstöra och döda. 

I morgon börjar en terroristrättegång i Stockholm i säkerhetssalen i tingsrätten. Sex personer är åtalade för terrorbrott, men tack och lov hann de inte göra verklighet av detta. De hade tänkt att göra något liknande det som hände förra året i Stockholm i april, då Akilov stal en lastbil och körde ihjäl människor. Fem personer dog. 

Ta hand om er på det nya året!

13:21
I Danmark fråntogs Said Mansour nu sitt danska medborgarskap och överlämnades till Marocko där han föddes. Han har uppmanat till terror två gånger i sina predikningar. Det räckte för att han skulle fråntas sitt danska medborgarskap av Högsta domstolen och utvisas. Vi borde göra så i Sverige också, menar terrorforskaren Magnus Ranstorp. Varför ska vi ha sådana som islamisten Mansour i Sverige? Han hyllade också terrorganisationen Al Qaida, som grundades av Osama bin Laden. De är hårda i Danmark. 

Här har vi gått från att ta hand om dem när de kommer hem, efter att ha tjänat IS, ge dem sjukhusvård och lägenheter. Understöd för att de skulle komma in i samhället igen till att sätta dem i fängelse. Jo faktiskt har vi dömt åtminstone två sådana personer till livstids fängelse. Då var det helt klart bevisat att de hade skurit halsen av människor. Det fanns på film. Fast de nekade naturligtvis.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar