tisdag 22 januari 2019

Jan Björklund attackerar nya kulturministern

UPPDATERAT
Redan är bråket igång mellan de partier som har sagt att de ska samarbeta i regeringen. Liberalernas Jan Björklund menar att Amanda Lind (mp) som är ny kultur- och demokratiminister måste ta avstånd från Mehmet Kaplan. Han var bostadsminister, men fick avgå efter samröre med ultranationalistiska och extremistiska organisationer i Turkiet. Han verkade tycka mer om sitt tidigare hemland Turkiet än Sverige. 

Hans avgång föregicks av underliga turer där han menade att allt som lades honom till last berodde av att han var muslim. Mehmet Kaplan hävdade att Sverige var så rasistiskt och islamofobiskt att detta skapade jihadister. Dessa jihadister var dessutom som de frivilliga svenskarna i finska vinterkriget sade han under 2014. Även statsminister Stefan Löfven reagerade till slut år 2016 och förklarade för Mehmet Kaplan att man som minister inte kan skylla ifrån sig utan måste ta ansvar för vilka man träffar. Statsministern påpekade i ett uttalande att all politik i Sverige måste bedrivas "under demokratiska former och med respekt för alla människors lika värde och rätt." Och så var partiets gullande med islamister nästan över. Kaplan fick avgå några dagar senare i april 2016.

Amanda Lind tyckte på facebook i förrgår att Kaplan var en av de "hjältar" och "pionjärer" som hade varit ministrar för miljöpartiet. Hon insåg inte att det inte var riktigt så. Och kulturpolitik har aldrig varit något hon tidigare har intresserat sig för. Miljöpartiet har menat att kulturen ska skapa "rätt saker" och inte vara fri. Anslagen skulle gå till kultur som ägnade sig åt etnicitet, kön och sexualitet. Att det skulle vara fråga om yttrandefrihet också inom detta område var inte intressant. Socialdemokraterna bryr sig inte heller om kultur eller ens det fina ordet demokrati något särskilt. Det visar denna utnämning. 
13:43
Amanda Lind begrep inte att hon inte enbart kunde ställa upp i TV4 och svara på frågor. SVT jagade henne och försökte få henne till studion, men hon sade länge nej. Dock kommer hon att vara med i Rapport och i Kulturnyheterna nu har hon bestämt sig för. Till slut. Hon har väl förstått att SVT är betalat av folket och bör få en intervju av en minister.
18:37
Jo hon framträdde i Kulturnyheterna och rabblade en massa för visst var det rätt att Kaplan avgick, men han var med och skapade framgången för miljöpartiet. Okej. Och hon har intresserat sig för kulturen och den ska vara fri. Vad denna minister kan uträtta får framtiden utvisa. 


Amanda Lind har aldrig brytt sig om kultur
annat än i sin frisyr. Och hon har testat cannabis.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar