tisdag 14 februari 2023

Bra att mördare blir dömda!

UPPDATERAT

 Nu döms Alimamy Cole för mord i högsta domstolen. Han flydde landet när hovrätten friade honom. Det står utom rimligt tvivel att det var han som begick mordet vid en busshållplats i Märsta. Han döms nu vid 25 års ålder till livstids fängelse. Det är okej tycker jag att dessa mördare återvandrar eller gömmer sig någonstans utomlands. Då slipper vi ta hand om dem. 

I Alimamy Coles hem fanns en jacka med blodspår från den ihjälskjutne mannen. Bland patronhylsorna som hittades på brottsplatsen fanns DNA-spår från Cole. Han befann sig i området vid tiden för mordet och hade tillgång till en elsparkcykel som mördaren använde. Men hovrätten tyckte ändå att det kunde ha varit en annan gärningsman. Men högsta domstolen har nu ändrat domen. Denne Alimamy Cole har tagit flyget hem till Sierra Leone och lär befinna sig där fortfarande. 

15.2.2023

Grova brottslingar gömmer sig utomlands i Turkiet och Nordafrika. Där tror de att de är säkra. Dock finns möjlighet att lagföra dem i det landet. Den kurdiske räven Majid Rawa skulle kunna kommas åt på så vis. När inte landet vill lämna ut dem till Sverige. Nu beräknas 30 sådana brottslingar gömma sig i Turkiet. Tidigare var det Spanien och Portugal som var populära som länder för brottslingar. Men samarbetet med dessa länder är bättre nu för Sverige. Men Sierra Leone i Västafrika lär vara fritt fram för Alimamy Cole.




1 kommentar:

  1. Samtidigt avgjordes ju också ett liknandemål med anknytning till Årsta och där
    fälldes till slut ingen alls ...

    SvaraRadera