söndag 26 februari 2023

Galningarna stormade Loreen

UPPDATERAT

 Galningarna, som tror att världen kommer att räddas bara vi dränker Sverige i vatten, gjorde en kupp i går kväll på Melodifestivalen. Fyra personer anhölls av polis. Vad är det med människor som uppför sig så desperat? Så totalt övertygade om att vi kommer att dö? Jo alla vet vi att vi kommer att dö. Vad är det med det då?

Det finns inget att frukta mer än fruktan själv, så sade president Roosevelt redan 1933 när var fjärde amerikan var arbetslös, två miljoner var hemlösa. Banker gick omkull och allt detta skulle förlama och passivisera landet. Presidenten insåg att oro, fruktan och rädsla kan bli ett sjukdomstillstånd, vilket kunde få människor att agera irrationellt. Och likaså är det i vår tid när tyvärr alltför många tror att världen kommer gå under i en klimatkatastrof. Det vill säga att de själva kommer att dö. Vilken insikt!

Det handlar om den där gasen som vi ständigt andas ut. Den heter koldioxid och mina blommor är så glada över att jag andas en smula på dem. De behöver denna gas och de ger mig syre tillbaka, vilket jag behöver. Tack naturen för att den är klokare än galna människor. 

11:51

Och här framträder galningen själv. Han som ni ser där nere på scenen. Han heter David Alcer och är 27 år och är på väg mot ett klimathelvete. Men för guds skull dra inte in oss också i det! Vet inte vilket land han kommer ifrån, men han borde vara glad att det inte längre är lika kallt som på 1800-talet då den sista svältkatastrofen drabbade Sverige. Han vet uppenbarligen inte vad vi andra tycker om honom. Han framträder glad och lycklig över att han kunde göra detta. Millimetrar från terrorism. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar