måndag 6 februari 2023

Klanvälde i Botkyrka bland socialdemokrater

UPPDATERAT

 Att kuppa igenom beslut är inte nytt i svensk politik. Det har moderaterna också varit utsatta för i Botkyrka 2013, men falangens ledare uteslöts då senare ur moderaterna. Då ville kuppmakarna ha bygglov till släktingar och vänner. Men nu verkar släktbanden vara för täta inom socialdemokraterna, som inte inser att dessa kriminella nätverk kan vara samhällshotande. 

Inget att se här, cirkulera, blev det icke ordagranna svaret från oppositionsledaren Magdalena Andersson för kriminella hade inget inflytande över processen när kommunstyrelsens ordförande sparkades i Botkyrka. Men Hanif Bali påpekar ännu en gång att det är släktband mellan socialdemokraterna i Botkyrka och dessa band sträcker sig in i riksdagen och till partistyrelsen. En är svåger med den 28-årige gängkriminelle som deltog i störtandet av kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin. Åsa Westlund är gift med Anders Lindberg på Aftonbladet. Hon är riksdagsledamot och ordförande i Stockholms län för socialdemokraterna. Kuppledaren hade Tobias Baudin som chef tidigare och han är partisekreterare numera hos socialdemokraterna

Allt handlar om att det är så fint att var vän och släkt med de nyss invandrade. Det är ett sätt att integrera dessa nykomlingar i landet. Men att de ska kuppa igenom något är på intet sätt något socialdemokraterna ser. Dags att rensa upp i de egna leden, som har slutits för att sverigedemokraterna var den enda fienden, och äntligen inse att människor kan vara både onda och goda. Även socialdemokrater har den förmågan. Särskilt när de blundar allt vad de orkar för missförhållanden. 

Redan 1994 så lovade muslimerna i Sverige att stödja socialdemokraterna i sina församlingar och sade, att det fanns inget som hindrade att muslimer röstade på socialdemokraterna. 

7.2.2023

Högsta topparna i partiet har vetat om gängkopplingen, fast de nu klagar över att polisen inte hade hört av sig till dem. Biträdande partisekreteraren Nils Vikmång (tidigare statssekreterare hos Löfven) fick meddelande från Ebba Östlin där hon beskriver kopplingar mellan Vårbynätverket, ABF och i förlängningen socialdemokraterna. Men vice partiledaren uppfattade det som det handlade om ABF och inte mer. Fast Ebba Östlin sade att det inte gick att behandla detta på lokalplanet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar