söndag 5 februari 2023

Rätt låtar vann i går på Mellon

 Jag tittar aldrig på Melodifestivalen, men råkade komma in på slutet i går när en deltävling gick av stapeln i Göteborg. Vid snabbreprisen var det totalt uppenbart att Tone och fjällräven Fjällgren var de bästa. Så jag tittade för att se hur det gick. Mycket riktigt så blev det dessa båda låtar som gick direkt vidare till finalen i mars (är den väl?). 

Jag hade aldrig hört talas om Tone, så jag visste inte om det var en man eller kvinna. Var tvungen att slå upp detta namn. Jo han hade bytt kön från Thomas till Tone. Och alla får ju ha vilka kön de vill numera. Det är också lättare för en man att vinna om han är en kvinna. Det blir en extra dimension i detta. Helt okej för min del för han/hon var ju bäst. 

En sak som förvånade mig dock är hur stor del av dessa människor, vilka är män men identifierar sig som kvinnor,  som har åkt dit och satt i finkan för "sexual offending", vilket lär betyda sexuella kränkningar. Lite värre än ofredande då kanske. Åtminstone i Storbritannien befinner sig dessa män, som identifierar sig som kvinnor, skyhögt över alla andra kategorier när det gäller sexbrott. Trodde inte att det handlade om sex så mycket som en inkänning med det kvinnliga. Det där mjuka och fina omhändertagandet som kvinnor kan ha. Men där ser man. 

Detta är den senaste statistiken från His Majesty´s Prison Service Data. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar