tisdag 21 februari 2023

Vi är således ättlingar till profeten Muhammed

De flesta kungahus och dignitärer  i Mellanöstern är släkt med profeten Muhammed.  Jordanien styrs sedan 1999 av kung Abdullah II, som tillhör det hashemitiska kungahuset och anses vara ättling till islams profet Muhammed.  Sharif är titeln för någon som kan räkna släktskap med Muhammed i den arabiska världen. Till och med drottning Elizabeth II av Storbritannien sades vara släkt med Mohammed. Detta är viktigt för då är ju hela världen strax inom samma klan som Muhammed. Även somalierna är släkt med Muhammed. Det går också att påstå att Jesus ingår i klanen plus att vi alla gör det. För vår kung är släkt med det engelska kungahuset. Dessutom är vår kung släkt med Gustav Vasa precis som många av oss. Vilken härlig släktsoppa!

Och vad betyder nu detta? För oss betyder ju klanen ingenting särskilt. Vi har gått över till ett samhälle där staten tar hand om oss. Och eventuellt närmaste släkten. Inte klanen. Men för klanmedlemmar som tror starkt på sitt släktskap med Muhammed så betyder detta att de har en direkt förbindelse till högre makter genom detta släktskap. Således kan de ordna till sitt eventuellt dåliga självförtroende genom denna höga ställning som de trots allt innehar. Fast ingen kan se det. 

Då måste de naturligtvis försvara sin släkting och hans heliga ord, som gavs av den enda högre makten som finns. Visst blir det mentalt lite snedvridet, men det gör väl ingenting. När härskaren i ett land säger att denne är släkt med Muhammed så är det naturligtvis sant. Fast Saddam Hussein avslöjades med en falsk släkttavla. Men det kan vara ännu bättre och kräva mer respekt än den rena germanska ariska rasen, som skulle finnas i tusenårsriket Tyskland. 

Nedan kan ni se hur allt härstammar från judarnas Abraham och därifrån kommer både kristendom och islam. Så ser det ut på religionens sida. Men varför ska vi i vår tid leva i sagornas värld bokstavligen? Jo därför att vissa människor har nytta av det. Och kan utnyttja den vördnad som människor känner för dem och för historiens vingslag. Vi får inte vara de individer som vi är utan ska ingå i ett kollektiv. Och lyda de lagar som är religiösa. Vi ska naturligtvis inte bränna den heliga boken. Den som vår anfader Muhammed har nedtecknat. Sic!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar