onsdag 8 februari 2023

Klimatmakten handlar om pengar

UPPDATERAT

Det är inte så att koldioxid är den stora miljöboven, men eftersom det inte får diskuteras på riktigt utan ständigt propageras för att vi snart går under inom tio år så dominerar detta tänkande de flesta människor. På Klimatsans har en sammanfattning publicerats av vad som har hänt gällandet klimatet i världen. 

Det var varmare än nu på medeltiden globalt och också var så i mellanistider och för 8 000 år sedan. Temperaturökningen sedan lilla istiden på 1850-talet är kring 1,1 grader och det ska vi vara glada för. Då var den sista svältperioden i Sverige på 1860-talet eftersom skördarna slog fel. Det var för kallt och frost på sommaren. De föreslagna åtgärderna från IPCC nu är meningslösa, men det handlar inte om detta utan om att politiker ska ha makten över folken. De senaste tio åren har globalt den gröna energiproduktionen ökat med 1 procent av den totala, vilket har kostat 38 000 miljarder kronor. Det är inte rimligt. 

Politiker och andra tror på propagandan att klimatet har försämrats sedan 1800-talet och att detta handlar om vår överlevnad. Mänskligheten har aldrig haft det bättre än under det senaste decenniet, klimatförändringarna är marginella och koldioxidökningen ger en grönare jord. Men FN vill ha diktatorisk makt över människors tänkande och de som går på propagandan begriper inte att det inte fungerar rent tekniskt. Kring 80 procent kommer i dag från fossila källor och kan inte ersättas med vind och sol. 

De penningersättningar som diskuteras till fattigare länder och den gröna omställningen är ett slags neokolonialism, men länderna tar gärna emot pengar från Västvärlden precis som de länge har gjort. Men detta minskar inte koldioxidutsläppen och Kina med störst utsläpp betalar inte en krona till dessa fattiga länder. 

Personligen är jag glad att slippa se bandvagnar i år här där jag bor rakt österut från Stockholm. Så var det för inte så länge sedan när snön låg meterdjup och det var elavbrott. Då behövdes bandvagnar för att kunna ta sig fram och reparera ledningarna. Detta hände år 2010, men det är inte många som minns. Dock skrev jag redan då på min blogg om detta. Bandvagnar finns fortfarande i Stockholm för att hjälpa till när det snöar. 

9.2.2023

När den förhoppningsfulla reportern från SVT i morse i Morgonstudion frågade en medarbetare på Washington Post om de nu har gjort sitt för klimatet (de har en redaktion som sysslar bara med detta), så anar denna ugglor i mossen och säger att de belyser klimatet från alla sidor. De kör således inte som SVT en negativ klimatpropaganda varje dag, som pratar om den förestående katastrofen, som alltid kommer att inträffa senast inom tio år. 

Bandvagnar behövs fortfarande. Det är inte så att vi inte ha några vintrar, fast de skulle försvinna enligt klimatpropagandan, som aldrig upphör. Här kan i se och läsa om den klimatpropaganda som SVT ständigt ger oss, beroende på att alla på SVT är övertygade om dessa fruktansvärda klimatförändringar, som hotar oss. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar