onsdag 15 februari 2023

Varför lät världen vaccinera sig?

 Vaccinet som inte var något vaccin är nu inne på sjätte sprutan. De fem andra doserna har fått kastats bort för de hade blivit för gamla. Det är dos tre, fyra och fem, som människor inte har velat ha. Det är 8,5 miljoner doser som har kastats bort i Sverige. Doserna var inköpta för 1,5 miljarder kronor. Nu frågas varför inte de som inte vaccinerade sig sade något. Protesterade eller så. Nej det är inte tillåtet i Sverige för propagandan sade att vi alla skulle dö annars. Eller få sjukvården att braka samman och dessutom var det elakt mot omgivningen att inte vaccinera sig. 

Det var lika fult att vara emot detta vaccin, som att säga något om den stora invandringen. Nyss har alla där jag bor varit förkylda, inklusive jag själv. Varken mer eller mindre. Själv hade jag inte varit förkyld sedan 2020 innan covid var på allas läppar. Långvarig förkylning då och en veckas lidande nu. Ungefär. De andra var förstås vaccinerade här, men blev sjuka ändå. För mig är förkylning något som ingår i livet och som Kina har skickat hit varje år. Detta sedan jag var väldigt sjuk när jag var 12 år och hade Asiaten. Hela klassen var borta då. Jo det var 1957. 

Jag försökte få en vaccination faktiskt, men blev nekad för det var inte min tur. Då tröttnade jag och tänkte att det går nog bra ändå. Och det gjorde det. Numera kallas detta påfyllnadsdos och handlar mer om att sjukvården ständigt går på knäna än att folk dör i så stor utsträckning. Men annars kan man råka ut för allvarlig sjukdom och död säger myndigheten. Skrämselpropaganda således. Jag borde ha tagit sex doser vaccin nu då. Enligt sjukvården. 

Det finns så mycket att vara rädd för i dagens samhälle tror vi. För ingen ska behöva bli sjuk eller dö av någonting numera. Jag låter mig nog inte skrämmas mer av myndigheter i Sverige. Tror att jag känner min egen kropp tillräckligt för att hålla mig frisk. Har slutat använda vårdcentralen i stort sett. Räcker att fråga på apotek om hostmedicin och något mot snuva. 





1 kommentar:

  1. Stor bilaga med dagens SvD om vaccinering. Blev lite betänksam när jag läste
    om bältros, hur det kan komma med åldern och att den som haft vattkoppor är i
    riskzonen ...

    SvaraRadera