lördag 18 februari 2023

En omvälvning pågår i Sverige

UPPDATERAT

Det händer mycket nu i Sverige. Här avsätts socialdemokratins makthavare på löpande band. Bra så långt! Och äntligen har det kommit en doktorsavhandling av Sameh Egyptson, som berättar om islamismen. Jag skrev för tio år sedan om detta. Hela den inblandning i den svenska politiken som islamismen hade, men jag är inte någon doktorand. Har aldrig haft den energin, men det gick att genomskåda hela denna härva redan för tio år sedan. Men kvarnarna mal långsamt i en demokrati och det är först nu som folket har kunnat se igenom all den propaganda om hur underbart det skulle bli med de nya medborgarna från Mellanöstern i Sverige. Sverige bytte regering i höstas.

Nu får naturligtvis Sameh Egyptson hela denna hierarki och denna sammanblandning av socialdemokratin och religionen islam emot sig. Han får svara för sig och det är rätt. Han vill avslöja den reaktionära islamska politiska islamismen. Kristendomen i Sverige har försökt att närma sig islam genom olika kyrkliga företrädare och också sådana propagandister som Anna Ardin. Religioner borde vara ett överspelat drag i den intellektuella uppsättningen hos människor, men tyvärr så lever vissa kvar i en känslomässig medeltid. Både på islams sida och på kristendomens. 

Det är återigen en upprepning av vad som har skett i världen sedan Muhammed fick en helig bok av Allah på 600-talet med ord som absolut inte fick ändras. För allt var givet av den store och ende guden. Detta synsätt på något spöke i himlen är och borde vara totalt förlegat, men människor kan för det mesta inte tänka själva, utan anammar det som andra ger dem som sanning. Särskilt om det är maktmänniskor som uttalar dessa "sanningar". 

Det behövdes någon som Sameh Egyptson nu, som kom från en kristen familj i Egypten, har arabiska som modersmål och som hade sett vad som hände där och som var med och kämpade för demokrati i sitt hemland. Tro och solidaritet, den kristna avdelningen inom socialdemokratin, har hjälpt islamisterna att etablera sig i Sverige. Anna Ardin tyckte för några år sedan att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skulle ta bort sin förstudie om Muslimska Brödraskapet och be om ursäkt för den. Men Muslimska Brödraskapet bildades i Egypten 1928 och samarbetade under andra världskriget med nazisterna. De vill ha ett globalt kalifatstyre grundat på koranen, sharia och haditherna. I Sverige finns nu skattefinansierade föreningar och studieförbund som Ibn Rushd. Jag skrev om Ibn Rushd år 2015.

Nu har efter något decennium även vanligt folk upptäckt att det behövs något liknande en revolution i Sverige, en uppstädning av alla försök att infiltrera Sveriges politik och smygande ta sig in i alla sorters församlingar. Både från religiösa och vanliga banditer. Det är socialdemokratisk eftergiftspolitik mest, som har fått landet att ta emot ett par miljoner invandrare för de var finare och bättre än de svenskar som redan fanns i Sverige. Men det går inte att ersätta en kultur med en annan utan att det blir stora omvälvningar. Dessutom har staten gått in och satsat många miljoner kronor i stöd till dessa religiösa föreningar. 

Muslimer har velat beskriva islam som en naturlig del av Sverige och det svenska samhället. Men när en radikal och demokratifientlig islamtolkning har inflytande över muslimska församlingar och olika organisationer i Sverige så blir det ett hot mot det svenska samhället. Det är det Sameh Egyptsons avhandling behandlar. Vi har sett det i riksdagen och i våra olika partier. Och nu senast blev en muslimsk turk Muharrem "Murre" Demirok vald till partiledare för centern. Han är dock kristen också. Och har lovat att avsäga sig det turkiska medborgarskapet. 

Här kan ni läsa om hur tilliten till varandra och samhället krossades i Nybro. Drygt 20 procent är invandrare på orten. 

19.3.2023

8:35

Bra gjort DN, som intervjuar och skriver om vad som har utspelat sig i Sverige: att extrema muslimer har gjort sig till företrädare för alla muslimer. Mats Lindberg professor emeritus i statsvetenskap och socialdemokrat är den som har hjälpt Sameh Egyptson med avhandlingen, där han anser sig kunna bevisa att Islamiska förbundet är en del av den internationella islamiströrelsen. Detta förbund driver Stockholms moské på Södermalm. Dessutom har svenska politiker gett islamister makt genom att låta extrema muslimer vara talesmän för alla muslimer.  Jag som trodde att detta skulle tigas ihjäl nu igen, men äntligen har också DN vaknat! Min gamla tidning. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar