lördag 11 februari 2023

Vi är skyldiga att betala

Vi är skyldiga och ska skämmas! Särskilt vi gamlingar som har släppt fram denna vansinnighet med ett nytt folk, som vi måste underkasta oss. Nu ser vi poliser som bevakar våra minnesmärken på stan. Ungefär som innan talibanerna och IS förstörde urgamla buddhastatyer eller gamla tusenåriga städer som Palmyra sprängdes för det fanns ju bara en gud och han hette Allah.  

Jag har länge skrivit emot denna vansinnighet som heter religion. När något sådant tar över en människa sätts hjärnan ur spel. Den människan går käpprätt mot sin undergång och det ser vi ju nu när det skjuts hela tiden och läggs sprängladdningar lite här och var. Allt för att slå ned och hämnas. Ta makten med våld. De lägsta formerna av mänsklighet har tagit över samhället. 

Det är inte fråga längre om empati eller andlighet, eller den vanliga intellektuella intelligensen som jag skrev om i går. Utan människors onda sidor tar över. Och under årtionden har vi itutats att allt är vårt fel. Vi som har haft det så bra måste nu dela med oss betala och buga och bocka eller niga dessutom. Allt gentemot en religion som ska ta över själva livet för oss. I alla stycken in på kroppen. 

Den som enbart har känslor som handlar om det egna jaget och som kan kalla den del av jaget som gör det onda för ett annat namn, som att Mohammed vill att jag ska göra så, har gått åt helsicke helt enkelt. Att låta jaget och impulser styra allt för pengar är att leva på lånad tid. Det är det vi ser nu. Men de mördade lär ju komma till paradiset för de är väl offer och martyrer när de skjuts ihjäl?

Nej så fungerar det inte. De som har kommit tillbaka från en nära-döden-upplevelse berättar samstämmigt att man kommer till ett ställe med andliga varelser, som omfattar den döde med kärlek och empati. Men den döde får uppleva en tillbakablick på livet och gå igenom vad som har hänt från alla håll. Och inte bara rent intellektuellt då utan med känslor och uppleva det som andra har känt och tänkt i situationerna. 

Är det vad vi måste hoppas på nu för att få slut på mördandet och skjutandet att människor äntligen begriper vad livet handlar om och också döden? Det skulle gå att ordna till livet på jorden så det blir slut på alla krig och våldsamheter, men det är tydligen inte dags ännu. Kanske befinner sig oss alla här på jorden för att lära oss något? Och den här planeten är kanske inte till för människor som är högre utvecklade? Vem vet. 

Så därför får vi stå ut med lidandet och våldsamheterna, med den tortyr människor kan utsättas för och en del får se sina nära och kära gå under för önskan om makt och snabba pengar. Och allt är vårt eget fel - vi gamlingar har skapat detta - och vi måste betala för att våra makthavare och de som har röstat inte har kunnat se vad konsekvenserna skulle bli. Gängen har till slut infiltrerat vårt största parti och det är inte något nytt för så har det fungerat att alla som ville ha makt gick med i detta parti. Det nya är att nu är det bovar och banditer som gör det. Stackars land!

Här är kartan över världens religioner. Den visar den rådande religionen just nu. Men det är inte statiskt. Och det finns förstås undergrupper inom länderna. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar