lördag 4 februari 2023

Sommarsnö i Australien

UPPDATERAT

Det är kallt på jorden med sommarsnö i Australien och köldrekord på Mount Washington i USA med -75,5 grader celsius. Här i Sverige har vi också kallt och vintern är här som den ska i februari, som är den kallaste månaden på året. Men i norra Sverige håller vi på att försöka framställa "grönt" järn vilket lär ta en ände med förskräckelse. Detta ska åstadkommas med vätgas istället för kol. Detta för att utsläppet av koldioxid ska minska. För att göra detta krävs stor användning av el. El som inte existerar alls i nuläget. 

Med tanke på att alla beräkningar i datorer, som har sagt att det inte skulle finnas någon snö alls i Sverige eller att Nordpolen nu lär smälta fortare än någonsin eller att alla isbjörnar skulle dö ut för de stackarna inte skulle ha någon is längre, så kanske det är dags att dra i nödbromsen för alla projekt som ska vara "gröna" och handla om att minska utsläppen av koldioxid. Vi glömmer inte Nobelpristagaren Al Gore förutsägelse att Arktis och därmed Nordpolen skulle vara isfritt år 2013. Det stämde som ni vet inte. 

5.2.2023

Nu måste vindkraften byggas ut för annars finns det ingen el 2027. Det konstaterar den statliga televisionen. Något annat kan man inte göra för den "gröna" utvecklingen av framställningen av järn måste ha sin gång. Och alla andra "gröna" projekt förstås som elbilar. I sammanhanget så påminner Grönköpings veckoblad om att när det är varmare än normalt kallas detta klimat, men när det är kallare än normalt är det väder. 

6.2.2023

Nytt rekord för kylan i USA. På Mount Washington blev det -78 grader celsius eftersom det blåste så mycket. Kyleffekten var sådan. Ingen skulle vara ute mer än tio minuter i det vädret. Det varnades för att gå ut överhuvudtaget. Nedan ser ni temperaturen i Fahrenheit. 



Här ligger isen på havet i skärgården utanför Stockholm. Finns inget öppet vatten. Men båtägarna har trott på koldioxiduppvärmningen och inte tagit upp sina båtar. Bilden från 3.2.2023.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar